کابل شبکه اترنت
رای دهید post

کابل شبکه اترنت برای اتصال دستگاه ها به شبکه اختراع شده اند. اما این کابل ها معمولاً کاربردهای متنوعی دارند که در این مطلب سعی کرده ایم شیوه برق رسانی و همینطور نوع اتصالات کابل شبکه ETHERNET  را با هم بررسی کنیم.

اتصالات کابل شبکه اترنت

اتصال کامپیوتر به تلویزیون با کابل شبکه اترنت

برخی از تلویزیون ها از نوع هوشمند نیستند، یعنی قابلیت اتصال وای فای به اینترنت وجود ندارد به این ترتیب می توان یکی از کاربردهای مهم کابل شبکه اترنت را مثال زد. با کابل اترنت می توان کامپیوتر را به تلویزیون متصل کرد.

فرض کنید می توانید فیلمی که در داخل کامپیوتر است را در تلویزیون مشاهده نمایید و تلویزیون شما از نوع ال سی دی hdtv است. در این میان نیاز به روتر دارید که یک سر آن به کامپیوتر و سر دیگر آن به تلویزیون وصل می شود. البته نوع اتصال کامپیوتر شما به روتر می تواند هم با سیم و بدون سیم باشد.

برای این کار نیاز است که یک سر کابل شبکه اترنت را به پورت LAN که در پشت تلویزیون ال سی دی متصل شده است، وصل کنید و سر دیگر کابل می بایست به پورت خالی روی روتر متصل شود.

حال باید نرم افزار مورد نظر را روی کامپیوتر خود نصب کنید. زمانی که دکمه منوی کنترل تلویزیون را فشار می دهید منوی اصلی به شما گزینه Plug and play را نمایش می دهد. پس از انتخاب این گزینه می بایست setup کابل شبکه ETHERNET  را انتخاب کنید و اجازه دهید تا تنظیم به صورت اتوماتیک صورت بگیرد و به زبانی ساده تر آدرس آی پی مورد نظر دریافت شود.

اتصالات کابل شبکه اترنت

اتصال لپ تاپ به کامپیوتر با کابل شبکه اترنت

یکی دیگر از کاربردهای مهم کابل شبکه اترنت اتصال لپ تاپ به کامپیوتر است. فرض کنید می خواهید فایلی را از لپ تاپ به کامپیوتر منتقل سازید. این موضوع در ادارات بسیار دیده می شود و شخصی مسئول اتصال شبکه و انتقال فایل است. وجود یک کابل شبکه  ETHERNETمی تواند کار ارتباط و همینطور نقل و انتقال را بسیار آسانتر نماید و هیچ محدودیتی در حجم نخواهید داشت و نوع فایل نیز تغییر نمی کند.

برای این کار در ابتدا باید یک سر کابل کراس اور را به کابل اترنت لپ تاپ خود وصل کنید. سر دیگر این کابل نیز برای اتصال به کامپیوتر مورد استفاده قرار می گیرد.

سپس باید سر دیگر کابل کراس اور را به درگاه آداپتور خالی اترنت کامپیوتر خود متصل نمایید و به طور کلی روی دکمه استارت ویندوز کلیک کنید.

در این صورت منوی اصلی کنترل پنل انتخاب می شود و در نهایت گزینه شبکه یا نتورک را انتخاب می کنید و روال کار را پیش می گیرید.

اتصالات کابل شبکه اترنت

برق رسانی دستگاه های مختلف به واسطه کابل شبکه اترنت

حال که به کاربردهای مختلف کابل شبکه اترنت اشاره کردیم، وقتش رسیده که روش برق رسانی دستگاه های مختلف به واسطه کابل شبکه ETHERNET  را نیز ارزیابی نماییم. یک مثال جالبی که در مورد دستگاه های مختلف می توان زد، دوربین وای فای است. مثلاً دوربین وای فای انرژی مورد نیاز خود را به واسط پورت یو اس بی تامین می کند. حال اگر بخواهید این دستگاه در مکانی استفاده کنید که نزدیک به پریز برق نیست می توانید از کابل شبکه اترنت کمک بگیرید.

بسیاری از دوربین های نظارتی که با سیم کار می کنند به واسطه کابل شبکه ETHERNET  می توانند برق رسانی شوند پس یکی از کاربردهای مهم کابل شبکه اترنت برق رسانی است.

کاربرد کابل شبکه اترنت در LAN

کابل شبکه اترنت از دسته کابل های رایج در شبکه های WIRED هستند به طوری که سبب کانکت کردن کامپیوترها و روترها و سوئیچ ها می شوند. دقت کنید که کابل شبکه ETHERNET  نوعی کابل فیزیکی است و قطعاً از نظر طول و دوام یک سری محدودیت های خاص دارد.

مثلاً اگر از کابل شبکه اترنت بسیار بلند استفاده کنید که کیفیت مناسبی نداشته باشد نمی توانی در انتقال سیگنال های شبکه عملکرد مناسبی از خود نشان دهید.

پس باید به محدودیت های کابل شبکه اترنت دقت داشته باشید و در شرایط خاص نیز به طور کاملاً دقیق و مناسب این موضوع را ارزیابی کنید.

کابل شبکه اترنت شبیه به یک کابل تلفن بوده و سایز بزرگتری به نسبت کابل تلفن دارد و همینطور دارای سیم های داخلی بیشتری است. در کابل شبکه اترنت هشت سیم اجرا می شود و این موضوع سبب می شود که کانکتورهای کابل اترنت بزرگتر باشند. کابل های اترنت به طور کلی رنگ بندی های مختلفی دارند.

مثلاً کابل شبکه اترنت SOLID یکی از بهترین کابل هایی است که هم عملکرد مناسبی از خود نشان می دهد و هم امنیت بالاتری دارد و به طور کلی از تداخل الکتریکی تا حد زیادی جلوگیری می کند. این مدل از کابل ها بیشتر برای شبکه های سازمانی استفاده می شود. سیم کشی داخل دیوارهای دفتر کار نیز به واسطه این سبک از کابل شبکه ETHERNET  صورت می گیرد.

اگر از کابل شبکه اترنت استاندارد استفاده نمایید معمولاً در برابر ترک و شکاف و شکستگی ها، بسیار مقاوم تر مقاوم هستند و مناسب شبکه های خانگی خواهند بود.

اتصالات کابل شبکه اترنت

کاربرد انواع کابل شبکه اترنت

کابل شبکه اترنت FAST میتواند داده ها را با سرعت 100 مگابیت بر ثانیه به واسطه کابل های فیبر نوری منتقل سازد. انتقال توسط این کابل ها بدون هیچ پروتکل و هیچ تغییری در برنامه صورت می گیرد و همینطور نیاز به نرم افزار شبکه نخواهد بود.

کابل شبکه اترنت Gigabit می تواند داده ها را با سرعت معادل 1000 مگابیت بر ثانیه انتقال نمایند به طوری که به واسطه کابل فیبر نوری می توان این کار را انجام دارد.

کابل شبکه اترنت سوئیچ بخش مهمی از تجهیزات شبکه محسوب می شود و به طور کلی برای دستگاه های چند قسمتی مناسب است و در محیط LAN استفاده می شود. این سبک از کابل شبکه ETHERNET  می تواند داده ها را از یک دستگاه به دستگاه دیگر همان شبکه منتقل سازد. ارسال داده ها به طور کلی با هر سرعتی پوشش داده می شود.

دسته بندی کابل شبکه اترنت

برای اینکه کاربرد کابل شبکه اترنت را به خوبی متوجه شویم قصد داریم که دسته بندی در این زمینه داشته باشیم تا مشخص شود که کابل شبکه اترنت به چه صورتی استفاده می شود.

کابل شبکه اترنت CAT1: این مدل از کابل شبکه به طور کلی نوعی سیم کشی است و برای POTS یا سیم کشی های استاندارد تلفن مورد استفاده قرار می گیرد.

کابل شبکه اترنت CAT2: این مدل از کابل شبکه ETHERNET  معمولاً برای شبکه های توکن رینگ مناسب بوده و البته که می بایست رینگ 4 مگابیت در ثانیه را شامل شود.

کابل شبکه اترنت CAT3: برای فرکانس های حداکثر 16 مگاهرتز مناسب بوده و به طور کلی برای شبکه های 10 مگابیت بر ثانیه اترنت نیز مورد استفاده قرار می گیرد اما امروزه سبک CAT5 جایگزین شده است.

کابل شبکه اترنت کابل CAT4: این مدل از کابل ها برای شبکه هایی که دارای فرکانس تا 20 مگاهرتز هستند بسیار مهم است و در شبکه توکن رینگ 16 مگابین بر ثانیه نیز قابل قبول خواهند بود.

اتصالات کابل شبکه اترنت

تفاوت کابل شبکه اترنت و شبکه از نظر کاربرد

کابل شبکه اترنت نوعی تکنولوژی دسترسی LAN محسوب می شود به این معنی که هر کابلی که به آن دسترسی پیدا می کند کابل اترنت نامیده می شود. کابل شبکه ETHERNET  معمولاً با زوج کابل های به هم تابیده شده و به واسطه کانکتورهای مخصوص راه اندازی می شود. نوعی از کابل شبکه ETHERNET  وجود دارد که یو تی پی نامیده شه و بدون حفاظ هستند. رده های استانداردی نیز برای کابل شبکه ETHERNET  ارزیابی شده است.

مثلا کابل شبکه اترنت CAT5E و CAT6 محبوب ترین کابل شبکه اترنت محسوب می شود و کاربرد و عملکرد بی نظیری دارد. تکنولوژی به کار برده شده در این کابل سبب می شود که به نسبت گذشته توسعه بیشتری داشته باشد و به طور کلی مفهوم شبکه را بهتر تداعی سازد.

کابل شبکه اترنت شاخه ای از کابل شبکه محسوب می شود و فقط مربوط به محیط های اترنت است. وقتی صحبت از کابل شبکه ETHERNET  است در واقع نوعی کابل مسی و آلومینیومی مدنظر است اما کابل های شبکه به طور کلی مدل های متنوعی دارند و مشهور به کابل پچ و فیبر نوری شیشه ای هستند.

راهنمای خرید کابل شبکه اترنت بر حسب کاربرد

کابل شبکه اترنت سبب اتصال سیمی کامپیوتر به شبکه و همینطور مودم ها و روترها می شو.

کابل شبکه اترنت تلاش می کند تا داده ها را به واسطه جفت سیم های مسی به هم تابید به کانکتورهای مخصوص وصل نماید و در نهایت انتقال صورت می گیرد. معمولاً منظور از زوج کابل به هم تابیده همان 4 جفت سیم مسی است که بهم پیچیده شده است.

گاه بسته به شرایط دیده می شود که فقط از دو زوج سیم مسی 4 رشته ای برای انتقال اطلاعات کمک گرفته می شود. در کابل هایی که وضعیت سرعت انتقال اطلاعات بالاتر باشد، معمولاً نیاز به 8 رشته یا 4 جفت سیم است.

معمولاً وقتی مسافت افزایش می یابد سیگنال ها در کابل شبکه ETHERNET  افت پیدا می کند. دقت کنید که نوع کابلی که برای شبکه استفاده می شود تاثیر زیادی روی سرعت و اتصال شبکه خواهد گذاشت. بسیار مهم است که کابل شبکه ETHERNET  برای هر کاربرد به صورت دقیقی استفاده شود.

مثلاً برای انتخاب کابل شبکه ETHERNET  می بایست به نوع شبکه، سرعت و همینطور مسافت و ناحیه پوشش داده شده توجه شود و همینطور عملکرد کابل نیز ارزیابی شود.

معمولاً کابل شبکه ETHERNET  CAT6 با همه کابل های دیگر سازگار است و سیم های ضخیم تری در آن به کار رفته است. در صورتی که به فکر ارتقای کابل های شبکه خود هستید، پیشنهاد ما این است که از کابل شبکه اترنت CAT6 استفاده نمایید. این کابل ها تا مسافت 600 متر نیز پوشش دارند.

اتصالات کابل شبکه اترنت

کاربرد کابل شبکه اترنت بر اساس ساختار

همانطور که در بخش قبل توضیح داده شد، کابل شبکه از 4 جفت سیم به هم تابیده مسی تولید شده است. به طور کلی این کابل ها در دو گروه زوج سیم بدون روکش یو تی پی و همینطور سیم روکش دار اس تی پی دسته بندی شده اند.

کابل شبکه اترنت روکش دار برای جلوگیری از تداخل با دستگاه های دیگر استفاده شده و بسیار پرکاربردتر است. این در حالی است که این سبک از کابل ها به ندرت در شبکه های خانگی استفاده می شوند و معمولاً گران تر است مدل های یو تی پی هستند. معمولاً کابل شبکه ETHERNET  اس تی پی زمانی استفاده می شود که کابل برق و کابل شبکه از یک مسیر عبور می کنند.

کابل شبکه ETHERNET  رشته ای معمولاً مناسب شبکه های خانگی است. در این کابل ها از رشته های باریک مسی استفاده می شود که به شکل زوج به هم تابیده هستند و به طور کلی به سادگی خم می شوند.

شما میتوانید در سایت ایران پسیو انواع کابل شبکه را مشاهده، بررسی و خرید نمائید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.