رنگ بندی کابل شبکه
رای دهید post

استاندارد رنگ بندی کابل شبکه

ترتیب رنگ بندی کابل شبکه از موضوعات مهمی است که جای بحث دارد. به طور کلی در این مقاله ضمن بررسی شرایط رنگ ها، وضعیت کابل شبکه کراس یا ضربدری، کابل شبکه استریت یا مستقیم و همینطور نحویه عیب یابی در کابل های شبکه ارزیابی می شود. در نهایت بررسی می شود که چند نوع کابل شبکه وجود دارد.

استاندارد کابل شبکه

از 4 سیمی که وظیفه انتقال سیگنال را برعهده دارند، دو سیم می بایست برای ارسال سیگنال ارزیابی شود، و دو سیم دیگر برای دریافت سیگنال اجرا می شوند. در این مورد مثالی می زنیم. مثلاً در استاندارد کابل شبکه A دو سیم سفید سبز و سبز می بایست مسئول ارسال باشند. از سوی دیگر دو سیم دیگر سفید نارنجی و نارنجی نیز وظیفه دریافت را بر عهده دارند. این موضوع نشان می دهد که ترتیب رنگ ها در این دو استاندارد رنگ بندی بسیار مهم است. ترتیب تمامی رنگ ها ثابت است و به طور کلی شرایط جابجایی رنگ های نارنجی و سفید نارنجی با رنگ سبز و سفید سبز فراهم است. این دو استاندارد در رنگ بندی کابل شبکه برای کابل کشی در نظر گرفته می شود.

 

کابل شبکه کراس یا ضربدری

کابل شبکه کراس از سبک های ضربدری محسوب می شود. در این سبک از کابل کشی در یک سمت نیاز است که استاندارد 568A و در سمت دیگر 568B اجرا شود. در واقع این نوع کابل کشی زمانی استفاده می شود که بخواهید هر دو سمت کابل شبکه را به یک سیستم کامپیوتری وصل کنید. برای اینکه مسیر ارسال و دریافت در دو طرف کابل منطبق باشد می بایست از دو استاندارد معکوس استفاده شود. این مدل از کابل شبکه کراس سبب اتصال یک رایانه مستقیم به رایانه دیگر می شود. همینطور می تواند یک رایانه را به روتر وصل نماید. در واقع کابل کراس در این وضعیت دکمه SEND کارت شبکه شما را به رسیو روتر وصل کرده و این عملیات را برعکس نیز انجام می دهند. از سوی دیگر شرایط اتصال مودم روتر به فایروال نیز وجود دارد.

 

کابل شبکه مستقیم

روال اجرای کابل شبکه مستقیم متفاوت است. در این نوع کابل کشی در انتخاب هر دو سمت کابل شبکه از استاندارد 568A استفاده می شود. شاید بپرسید علت این امر چیست. در واقع این نوع کابل کشی زمانی استفاده می شو که می خواهید یک سمت کابل شبکه را به رایانه وصل نمایید و سمت دیگر وابسته به دیوایس های شبکه باشد. مثلاً سمت دیگر وابسته به هاب، سوئیچ یا روتر است. بگذارید موضوع را به زبانی ساده تر توضیح دهیم. در دیوایس های شبکه مسیر پورت در داخل دیوایس به صورت معکوس اجرا می شوند. این موضوع سبب می شود تا دیگر نیاز به تغییر مسیر نباشد.

در وضعیت عادی برای اینکه ارسال در یک سمت صورت بگیرد و دریافت در سمت دیگر نیاز است که رنگ کابل ها در یک سمت به شکل معکوس اجرا شود اما در خصوص کابل شبکه مستقیم چون پروژه به صورتی است که یک سمت کامپیوتر و یک سمت نیز دیوایس شبکه وجود دارد دیگر نیازی به معکوس کردن کابل نیست و این موضوع به نوبه خود اهمیت زیادی دارد.

این مدل از کابل شبکه جهت اتصال رایانه به سوئیچ شبکه یا هاب و همینطور رایانه به مودم ADSL می شود. اتصال مودم ADSL به سوئیچ یا هاب نیز توسط کابل شبکه صورت می گیرد.

 

نحوه عیب یابی در کابل شبکه

برای عیب یابی در کابل های شبکه یک سری روش های ساده وجود دارد. مثلاً تست فلوک از دسته تست های بسیار ساده و تاثیر گذار محسوب می شود. در این روش میزان خمیدگی و کشیدگی شبکه تشخیص داده می شود. این روند در زمان تعمیر و تعویض میتواند بسیار اثر بخش باشد. این ابزار در لیست بهترین ابزار برای تست انواع کابل شبکه و پچ کورد قرار دارد. ارزیابی ها در این راستا نیز به دقت صورت گرفته است. کابل های شبکه مدل های مختلفی دارند.

رنگ بندی کابل شبکه نیز بر اساس مدل آنها صورت می گیرد. این موضوع حتی به تفاوت قیمت کابل های شبکه نیز منجر می شو. به طور کلی کابل های شبکه در دو نوع مسی و فیبر نوری اجرا می شوند. از سوی دیگر در این دسته بندی دو سبک شبکه WAN و LAN نیز وجود دارد. کابل های دیگری اعم از یو تی پی و زوج های به هم تابیده و کابل چند جفتی دیده می شود. کابل های بی سیم و وایرلس نیز از دسته موارد مهم هستند.

استاندارد رنگ بندی کابل شبکه بر اساس نو

کابل های شبکه مسی مدل های متنوعی دارند. هر یک از نظر ولتاژ و جریان الکتریکی شرایط متفاوتی دارند. به طور کلی هر یک سیگنال ها را به درستی انتقال می دهند. اگر به دنبال یک کابل شبکه مناسب برای سیم کشی های کوتاه مثل سیم های داخل داکت و همینطور اصتالات اینترکانکت هستید این گزینه مناسب است. پهنای باند کابل های مسی بر اساس مقدار سیمی که استفاده شده است ارزیابی می شود. قت کنید که این مدل از کابل ها در صنعت بسیار مورد توجه قرار می گیرند و اجرای مهمی دارند.

نوع دیگر کابل شبکه فیبر نوری است که طرفداران خاص خود را دارد. زمانی که اتصالات بین ساختمان ایجاد شد نیاز به کابل هایی است که سرعت بالایی برای نقل و انتقال سیگنال ها داشته باشد. از کابل شبکه نوری در این راستا استفاده می شود. این مل از کابل ها به واسطه پالش و امواج نوری می توانند پروسه انتقال سیگنال را انجام دهند. این مدل کابل ها به صورت سینگل مود و مالتی مود عرضه می شوند. مدل های سینگل مود برای فاصله های بسیار دور و مالتی مود برای ظرفیت بالا مناسب هستند.

کابل های زوج به هم تابیده در رنگ بندی های سفید قرمز، سفید آبی، و … نیز وجود دارند. این کابل های شبکه دارای 4 جفت سیم نازک هستند و دور آنها یک روکش وجود دارد. این مدل از کابل های شبکه برای فروشگاه ها و مغازه ها استفاده می شود و برای دفاتر نیز بسیار مهم و مناسب هستند. به طور کلی زوج های تابیده از دسته کابل های مقاوم محسوب می شوند.

کابل یو تی پی به نسبت سایر کابل ها ارزانتر است. در واقع رنگ بندی برای این کابل معنا ندارد و روکشی برای محافظت از سیم های آن دیده نمی شود. در صورتی که داده های شما چندان اهمیتی ندارند این سبک از کابل ها گزینه مناسبی محسوب می شوند.  از این کابل ها برای fast Ethernet استفاده می شود.

در نهایت نوبت به کابل های stp می رسد. این کابل ها از نوع شیلد دار هستند و به صورت زوج های بهم تابیده طراحی شده ان و در شبکه های توکن رینگ استفاده می شوند. این مدل از کابل شبکه بیشترین استفاده را در مکان هایی که دارای میدان مغناطیسی هستند دارند. در واقع این کابل ها برای فضایی پر از نویز مناسب هستند.

دقت به رنگ بندی در خرید کابل شبکه

برای خرید کابل شبکه نیاز است که به رنگ بندی در سیم ها دقت شود. در واقع رنگ بندی سبب می شود تا خطایی در سوکت زنی یا کیستون زدن کابل ها رخ ندهد. در صورت نبودن رنگ ها سرهم کردن مجدد کابل شبکه غیر ممکن خواهد بود. این رنگ بندی ها می تواند وظیفه خوبی برای رفع سریعتر و راحتر ایرادات شبکه داشته باشد.

رنگ بندی سیم ها سبب می شو تا مدیریت یکپارچه و یک دست کابل ها ایجاد شود. ترکیب رنگی دو سر کابل با یکدیگر بسیار مهم است. در صورتی که قصد سوکت زدن داشته باشی در ابتدا می بایست سر سیم ها را به مقدار یک و نیم سانت اندازه بگیرید و الباقی را با سیم چین قطع نمایید. یادتان باشد که خار نگهدارنده سوکت می بایست همیشه در بخش پایینی قرار بگیرد تا مشکلی ایجاد نشود.

در راستای رنگ بندی شبکه، سیم های فرد دارای ترکیبی ار رنگ سفید بوده و سیم های زوج شامل یک رنگ کامل هستن. این رنگ ها برای نصب سوکت شبکه کافی هستند. ترتیب رنگ ها می بایست از سوی شما ارزیابی شود. وجود رنگ بندی ر لیست استانداردهای بین المللی قرار دارد و رعایت آن باید به صورت کاملاً دقیق و درست صورت بگیرد. زمانی که قرار است سیم ها وارد سوکت شوند باید اطمینان حاصل شود که همه سیم ها به انتخاب سوکت شبکه رسیده باشند. برای کسب اطمینان بیشتر می بایست تستر شبکه از درستی اتصالات اطمینان حاصل کند.

 

رنگ بندی کابل شبکه cat6 استاندارد

همه کابل های شبکه به صورت 4 زوج سیم مسی و 8 رشته سیم هستند. هر رشته سیم درون کابل شبکه قرار می گیرد که شامل یک رنگ مخصوص است. این استاندارد و رنگ بندی کابل شبکه سبب می شود تا در زمان سکوت زدن یا کیستون مشکل جابجایی کابل ایجاد نشود. به طور کلی و استاندارد 568A و 568b وجود دارد که برای اتصال کابل شبکه به سوکت RJ45 استفاده می شود. به طور کلی استاندارد 568B بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. این استاندارد برای کابل CAT6 استفاده شده و مورد تایید متخصصان حوزه شبکه قرار گرفته است. این استاندارد برای کابل های مختلف استفاده می شوند. کابل شبکه  vtp نیز به واسطه نوع اجرای شبکه می بایست از رنگ بندی درستی برخوردار باشد تا مشکلی ایجاد نشود.

 

سوالات رایج

آیا رنگ بندی در کابل شبکه شامل استاندارد خاصی است؟

بله! به طور کلی دو استاندارد مهم در رنگ بندی کابل شبکه مختلف برای ضرب سوکت ها اجرا می شود. استاندارد T568B و T568A در این لیست قرار گرفته اند. دقت کنید که این استانداردها بر اساس فضای شبکه تعیین می شوند و ساختار قابل قبول خود را دارند.

رنگ های استفاده شده در کابل شبکه به چه صورت است؟

در صورتی که مدل T568A مطرح باشد از رنگ های سفید سبز، سبز، سفید نارنجی، آبی و سفید آبی استفاده می شود. رنگ های نارنجی و ترکیب سفید و قهوه ای نیز مربوط به همین مدل است. در خصوص استاندارد T568B از رنگ های سفید نارنجی، نارنجی، سفید سبز و آبی و همینطور سفید قهوه ای و قهوه ای استفاده می شود. ترتیب قرار گیری رنگ ها متفاوت بوده و ساختار قابل قبولی را شامل می شود. البته که یک سری رنگ ها بر اساس نوع اجرایی متفاوت هستند و می بایست ساختار هر یک بررسی شود.

اتصال کابل شبکه چند نوع است؟

به طور کلی دو نوع اصلی برای اتصال کابل شبکه وجود دارد. نوع اول به عنوان کراس یا ضربدری شناخته شده و نوع دوم نیز مشهور به مستقیم و استریت است. البته که موقعیت اتصال این کابل ها نیز متفاوت بوده و شرایط خاص خود را دارند.

به طور کلی استاندارد های A و B برای کابل شبکه مطرح شده است. هر یک از استانداردهای مورد نظر مشخصه های مخصوص خود را دارند. دقت کنید که اجرای درست هر کابل شبکه سبب می شود تا جلوی مشکلات دیگر گرفته شود. در یک بررسی کلی مشخص شده است که برخی از کابل های شبکه از نظر عملکردی شرایط متفاوتی دارند. شما می بایست گزینه ای را انتخاب کنید که از نظر عملکرد بسیار عالی باشند. این موضوع سبب می شود تا رنگ و اصول اجرایی به طور دقیق رعایت شود و مشکلی وجود نداشته باشد.

نتیجه گیری

در صورتی که رنگ بندی کابل شبکه اشتباه صورت بگیرد رفع ایراد با مشکل زیادی روبرو می شود. از سوی دیگر کابل شبکه بر اساس موقعیت اجرایی شامل یک سری تغییرات مهم می شود. نوع رنگ بندی باید در همه پروژه های شبکه ای رعایت شود در غیر این صورت دردسرساز می شود. نکته مهمی که باید بدانید این است که معمولاً برخی از کابل های شبکه از نظر رنگ بندی نیاز به تست اولیه دارند. چینش سیم ها در کابل شبکه اگر بر اساس استاندارد لازم صورت بگیرد مشکلی ایجاد نمی شود. تیم حرفه ای رسا صنعت آپادانا توانسته به واسطه موقعیت اجرایی خود، شرایط فروش بهترین کابل شبکه با رنگ بندی های متنوع را فراهم سازد. البته که استانداردهای لازم در این زمینه بسیار متفاوت بوده و شاخص بندی های مخصوصی را دنبال می کند. رنگ بندی سوکت های مستقیم و ضربدری تا حدودی مشابه هم هستند پس باید روند اتصال با دقت بالایی انجام شود. ایران پسیو در انتخاب بهترین کابل شبکه شما را یاری می کند.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.