تجهیزات مورد نیاز
4.9/5 - (117 امتیاز)

چقدر در مورد راه اندازی شبکه فیبر نوری اطلاعات دارید؟ آیا می دانید تجهیزات لازم برای راه اندازی شبکه فیبر نوری کدام است و چطور باید انتخاب شود؟

 

راه اندازی شبکه فیبر نوری در یک نگاه

معمولاً کابل های شبکه برای مسافت های کمتر از 100 متر کاربرد دارند اما اگر مسافت به اندازه ای باشد که مجبور به اجرای کابل شبکه طولانی تر باشیم نیاز به فیبر نوری و یا سوئیچ در بین راه خواهیم داشت و به این ترتیب نیاز است که تجهیزات لازم جهت راه اندازی شبکه فیبر نوری را به خوبی بدانیم.

در یک بررسی کلی، تجهیزات لازم برای راه اندازی شبکه فیبر نوری، شامل کابل فیبر نوری، پچ پنل فیبر نوری، پیگتیل، جوش فیوژن، آداپتورهای مخصوص، پچ کورد و ماژول و سوئیچ و مبدل خواهد بود که قصد داریم، توضیحاتی در مورد هر یک داشته باشیم.

 

کابل نوری برای راه اندازی شبکه فیبر نوری

کابل های نوری مدل های مختلفی دارند و هر یک بر اساس شرایط پروژه مورد استفاده قرار می گیرند. کابل های فیبر نوری بر اساس استاندارد به دو دسته تک حالته و چند حالته تقسیم می شوند که هر یک بر اساس موقعیت شبکه فیبر نوری قابل استفاده هستند. دسته اول از کابل نوری به صورت مستقیم و بدون شکست سبب عبور نور می شود. معمولاً منبع نوری به کار برده شده در این کابل ها لیزر بوده و البته که شدت نور بالایی برای آن دیده می شود. قطر هسته این کابل معمولاً 9 میکرومتر است.

دسته دوم از کابل های فیبر نوری وجود دارند که به صورت چند حالته دسته بندی می شوند و قطر هسته آنها به نسبت کابل های فیبر نوری تک حالته کمی بزرگتر بوده و تا 100 میکرومتر خواهند بود. معمولاً از ال ای دی ها به عنوان منبع نور این کابل ها استفاده می شود. این مدل از کابل ها می توانند نور را در پرتوهای مختلفی ساطع نمایند و همینطور طول موج های متنوعی را شامل می شوند. این پرتوها به واسطه نوع کابل ها شرایط انتشار مختلفی خواهند داشت.

بنابراین یکی از مهمترین تجهیزاتی که برای راه اندازی شبکه فیبر نوری نیاز است انتخاب کابل مناسب است. در شرکت رسا صنعت آپادانا کابل های سینگل مود و مالتی مود با بهترین کیفیت عرضه می شود.

 

فیبرهای مناسب راه اندازی شبکه فیبر نوری

دومین مورد از تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی شبکه های فیبر نوری، انتخاب درست فیبرهای سینگل و مولتی است. به طور کلی برای برقراری یک لینک بسته به تجهیزاتی که مورد استفاده قرار می گیرد نیاز به یک الی دو فیبر خواهد بود. فیبرهای تک حالته به این صورت کار می کنند که عملیات ارسال و دریافت را روی یک کابل انجام می دهند و مدل های مولتی این کار را روی چندین کابل دنبال می کنند.

در هر صورت بسیار مهم است که فیبر های مناسب برای راه اندازی شبکه فیبر نوری انجام شود؛ در غیر این صورت مشکلات زیادی ایجاد خواهد شود. مثلاً در مدل داپلکس نیاز است که عملیات ارسال روی یک کابل اما عملیات دریافت روی کابل دیگر باشد.

راه اندازی شبکه فیبر نوری

 

پچ پنل های مخصوص راه اندازی شبکه فیبر نوری

پچ پنل ها از دیگر موارد مهم برای راه اندازی شبکه فیبر نوری محسوب می شوند. این قطعات برای مدیریت کابل ها مناسب بوده و شامل مجموعه ای از نقاط اتصال تجهیزات الکترونیکی هستند. اینطور که ارزیابی ها نشان می دهد که پچ پنل اجازه می دهد تا با در آوردن و جا زدن پچ کورد ها بتوان مدار سیگنال انتخابی را تغییر داد و نیاز به تجهیزات تقسیم برق گران قیمت نخواهد بود. پچ پنل ها کمک می کنند تا کابل های مدار به سادگی مرتب شوند و آرایش منظمی داشته باشند. این جعبه به طور کلی برای محافظت از فیبرهای لخت شده و همینطور کابل های فیبر نوری مورد استفاده قرار می گیرند.

از پچ پنل ها برای محافظت از اتصال جوش فیوژن و همینطور لوازم جانبی اتصالات و کانکشن ها استفاده می شود. به طور کلی کانکتورهای فیبر نوری و پچ کورد و کابل های فیبر نوری اغلب به واسطه پچ پنل ها به دور از گرد و غبار نگهداری خواهد شد و قطعاً یکی از مهمترین تجهیزات راه اندازی شبکه فیبر نوری محسوب می شوند، چون به مدیریت بهتر کابل های فیبر نوری کمک زیادی می کنند.

پچ پنل های فیبر نوری معمولاً دارای دسته بندی های مخصوصی هستند به طوری که پچ کابل های کوتاه را دریافت می کنند. روی پچ پنل ها می توان فیش ها و ترمینال های خاصی اجرا کرد که برای مسافت های طولانی تر و همینطور کابل های دائمی مورد استفاده قرار می گیرند. پچ پنل ها به طور کلی وابسته به کامپیوترهای مختلف شرایط ارتباطی خوبی برقرار می کنند و همینطور شرایط اتصال شبکه محلی به شبکه های گسترده با اینترنت را فراهم می سازند.

پچ پنل ها معمولاً سبک های متنوعی دارند برخی از آنها دیواری هستند و برخی به صورت رکمونت اجرا می شوند. انتخاب نوع پچ پنل بسته به پروژه و شرایط پروژه متفاوت خواهد بود و بسیار مهم است که پچ پنلی خریداری شود که با ساختار پروژه هماهنگ باشد.

راه اندازی شبکه فیبر نوری

 

پیگتیل برای راه اندازی شبکه فیبر نوری

پیگتیل های فیبر نوری نوعی کابل فیبر نوری هستند که یک سر آنها دارای کانکتور بوده و به واسطه این سر می توانند به تجهیزات دیگر متصل شوند. از سوی دیگر سر دیگر آنها کانکتور نخورده و معمولاً فیوژن خواهد شد. پیگتیل ها مدل های متنوعی دارند و بسته به شبکه فیبر نوری اجرا می شوند و البته که از نظر کیفیت نیز متفاوت هستند.

پیگتیل ها از تجهیزات بسیار مهم مورد نیاز در سر بندی شبکه های فیبر نوری محسوب می شوند و به طور کلی روشی کاملاً بهینه برای اتصال و سربندی فیبر نوری خواهند بود. این محصول در 99 درصد از سیستم های شبکه نوری تک حالته مورد استفاده قرار می گیرد. پیگتیل ها طبقه بندی مخصوص به خود را دارند و البته که اهمیت بالایی در اجرا خواهند داشت.

پیگتیل ها نوعی رشته های تار فیبر نوری محسوب می شوند که دارای ساختار کابلی هستند و یک سمت آنها کانکتورهای مخصوص قرار گرفته است. پیگتیل ها نیز در سبک های مالتی و سینگل اجرا می شوند و بر اساس نوع پروژه باید گزینه مناسب را انتخاب کرد.

راه اندازی شبکه فیبر نوری

 

معمولاً پیگتیل های فیبر نوری در انتهای خود یک کانکتور دارند که به واسطه تار نوری اجرا می شوند. البته که پچ کوردها به طور کلی روکش های ثانویه دارند و ضخیم هستند.

 

جوش فیوژن برای راه اندازی شبکه فیبر نوری

برای راه اندازی شبکه فیبر نوری نیاز به جوش فیوژن خواهد بود. دستگاه جوش فیوژن معمولاً دو سبک مشخص دارد که سبک اول آن الکتروفیوژن بوده و سبک دیگر آن بات فیوژن است. اینطور که ارزیابی ها نشان می دهد مدل بات فیوژن به صورت ستی و نیمه هیدرولیک و تمام هیدرولیک دسته بندی شده اند.

دستگاه های جوش پلی اتیلن تمام دستی معمولاً سایزهای بهتری دارند. این مدل از دستگاه ها برای جوشکاری اتصالات مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.

راه اندازی شبکه فیبر نوری به واسطه جوش فیوژن بسیار مهم و تاثیر گذار است و باید دقت لازم در این راستا صورت بگیرد. بررسی های لازم مشخص کرده است که جوش فیوژن از نظر سبک اجرایی متفاوت بوده و به طور کلی می توان این دستگاه را برای شبکه های گسترده نیز مورد بررسی قرار داد.

 

آداپتور برای راه اندازی شبکه فیبر نوری

معمولاً آداپتورها به واسطه نوع کابل و نوع سوکت ها انتخاب می شوند، و مهمترین رابط بین پیگتیل و پچ کوردها هستند. آداپتورهای فیبر نوری روی پچ پنل ها نصب می شوند، و اجرای درستی دارند.

آداپتورها معمولاً سایز بسیار کوچکی هستند، که برای ارتباط صحیح کابل های فیبر نوری استفاده می شوند و گاه به اسم کوپلر شناخته می شوند. آداپتورها معمولاً در شکل های متنوعی در بازار عرضه می شوند اما عملکرد آنها یکسان است.

آداپتورها برای اتصال همزمان چنین دستگاه مناسب بوده و سبب می شود، که یک فیبر به فیبر دیگر و یا دو فیبر به دو فیبر دیگر وصل شود. البته که رویکرد اجرایی آداپتورها متفاوت است و نیاز است که ساختار دقیق آن ها در اجرا بررسی شود.

معمولاً متدهای طراحی آداپتورها برای کابل های سینگل و مالتی در نظر گرفته شده است. آداپتورها معمولاً اشکال و ساختار مختلفی دارند، و در کلاس های متنوعی عرضه می شوند. اینطور که بررسی ها نشان می دهد آداپتورها به واسطه سبک اجرایی خاص خود می تواند برای راه اندازی بسیاری از شبکه ها مناسب باشند.

 

پچ کورد برای راه اندازی شبکه فیبر نوری

از پچ کوردها برای اتصال پچ پنل به سوئیچ استفاده می شود. البته پچ کوردها سبب اتصال پچ پنل به سوئیچ یا هر وسیله دیگری که دارای ورودی فیبر است، مورد استفاده قرار خواهد گرفت. دقت کنید که تک پورت بودن و یا داپلکس بودن از موارد بسیار مهم بوده و نیاز است که دقت زیادی در این راستا صورت بگیرد. پچ کوردها سبک های متنوعی دارند.

پچ کوردهای ال سی معمولاً طراحی ضد کشش دارند و مخصوص برنامه هایی هستند که با تراکم بالا اجرا می شوند این مدل از پچ کوردها معمولاً در دو نسخه اجرا می شوند.

سبک دیگری از پچ کوردها معمولاً دارد که دارای بدنه پلاستیکی هستند و همینطور از جنس سرامیکی طراحی شده اند که اندازه آنها کوچکتر است. این مدل از پچ کوردها فضای بسیار کمی اشغال می کنند. برای راه اندازی شبکه فیبر نوری نیاز است که نوع پچ کوردها در ابتدا به دقت انتخاب شود و بررسی های لازم در مورد کیفیت پچ کوردها نیز صورت بگیرد. از یاد نبرید که شبکه های فیبر نوری می بایست به واسطه سبک پچ کوردی که دارند دسته بندی شوند و این رویکرد کمک می کند تا ساختار پچ کوردها به صورت حرفه ای دنبال شود.

راه اندازی شبکه فیبر نوری

 

ماژول برای راه اندازی شبکه فیبر نوری

ماژول ها معمولاً روی سوئیچی که پورت فیبر دارد، اجرا می شوند و البته که سبک ماژول ها بسیار متفاوت است. دقت کنید که ماژول ها بر اساس پهنای باند اجرا می شوند و البته که مدل های متنوعی دارند.

ماژول ها نقش یک رابط شبکه جمع و جور را ایفا می کنند و به طور کلی این قابلیت را دارند که بین اپ های مختلف اتصال سریع برقرار نمایند. به واسطه ماژول ها معمولاً سرعت بهتری در ارتباطات صورت می گیرد. ماژول ها معمولاً تکنولوژی های محبوب ر صنعت شبکه محسوب می شوند و برای راه اندازی شبکه فیبر نوری اهمیت زیادی دارند.

راه اندازی شبکه فیبر نوری

 

سوئیچ فیبر برای راه اندازی شبکه فیبر نوری

برای راه اندازی شبکه فیبر نوری نیاز به سوئیچ های مخصوصی است. این سوئیچ ها معمولاً برای تبدیل دیتا به نور و برعکس استفاده می شوند و در مدل های تک پورت اجرا خواهند شد. به طور کلی سوئیچ ها در سیستم های حفاظتی برای انتقال تصویر دوربین های تحت شبکه مناسب هستند. مبدل های فیبر نوری از موارد مهمی هستند که در راه اندازی شبکه فیبر نوری مورد استفاده قرار می گیرند.

راه اندازی شبکه فیبر نوری

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.