انواع کانکتور
رای دهید post

در شبکه ها از انواع کانکتورهای مختلفی استفاده می شود که هر یک نشان اختصاصی مربوط به خود داشته و همینطور کاربرد خاصی دارند. داشتن اطلاعات در مورد انواع کانکتورها سبب می شود تا شبکه به صورت کاملاً دقیق و ایمن اجرا شود و اشتباه به حداقل برسد.

انواع کانکتور

کانکتور چیست و به چند قسمت تقسیم می شود؟

به طور کلی کانکتورها نوعی قطعات هستند که نقش اتصال دهنده و یا رابط ایفا می کنند. این قطعات مدل های مختلفی دارند. اینطور که ارزیابی ها نشان می دهد این قطعات برای ورودی های تغذیه و اتصالات قطعات جانبی و همینطور بردهای شبکه مورد استفاده قرار می گیرند. کانکتورها معمولاً در دو دسته استوانه ای و مستطیلی وجود دارند.

کانکتورها از نظر تنوع قابل شمارش نیستند چون بسیار گسترده بوده و هر دستگاهی معمولاً کانکتور مخصوص به خود را نیاز دارد. کانکتور ها در حوزه های مختلف استفاده می شوند.

نکته جالبی که در مورد کانکتور ها وجود دارد این است که این قطعات به دو قسمت نر و ماده تقسیم می شوند. کانکتورهای مادگی معمولاً روی برد ها لحیم می شوند و کانکتورهای نرگی در داخل کانکتورهای مادگی قرار می گیرند. معمولاً قابلیت اتصال انواع کانکتور از یک سمت بوده و اینطور نیست که از هر سمتی که دوست دارید آن را متصل نمایید.

کانکتور ها معمولاً از الگوی مشخصی پیروی می کنند و به طور کلی این قطعات از یک مرکز به مرکز دیگر متصل می شوند. از سوی دیگر یک سری از کانکتورها هستند که بسیار به هم شبیه بوده اما ساختار داخلی متفاوتی دارند.

انواع کانکتور

کانکتورها معمولاً عمر محدودی دارند و بعد از یک مدت مشخصی قطع و وصل می شوند. در خصوص کانکتورها بسیار مهم است که نوع نصب آن، زاویه کانکتورها و همینطور نحوه نصب مکانیکی ارزیابی شود.

برخی از کانکتورها دارای شماره بندی های مخصوصی هستند و هر شماره نشان از موقعیت خاصی است. اینطور که بررسی ها نشان می دهد هر کانکتور بر اساس سطح کیفیتی که دارد دسته بندی می شود و استفاده از انواع کانکتور در شبکه نیز بسته به نوع شبکه خواهد بود. برخی از کانکتورها دارای عایق هستند و برخی نیز عایق های لاستیکی ضد سایش دارند.

اینطور که مشخص است کانکتورها بر اساس موقعیت اجرایی در چندین دسته قرار می گیرند و شاید بهتر باشد که محصولی خریداری شود که کیفیت اولیه عالی داشته باشد. در سایت ایران پسیو شرایط خرید انواع کانکتورها برای شما فراهم شده است و در این مقاله نیز کاربرد کانکتورها در شبکه بررسی شده تا بتوانید بهترین خرید را داشته باشید. کانکتورها از نظر سبک اجرایی و مدلی که دارند معمولاً قیمت گذاری می شوند. قیمت انواع کانکتورها در سایت مشخص شده است.

انواع کانکتور فیبر نوری

انواع کانکتور فیبر نوری

سعی کردیم در این مقاله در ابتدا در خصوص کانکتورهای فیبر نوری صحبت کنیم تا مشخص شود که کاربرد هر یک به چه صورت است و چه امکاناتی دارند.

  • کانکتور ال سی یا LC

انواع کانکتورهای ال سی در ایران عرضه می شود و خوشبختانه در سایت ایران پسیو نیز این کانکتور با کیفیت بالایی عرضه شده است. یکی از ویژگی های بسیار جالبی که برای کانکتور ال سی دیده می شود اینکه دارای قفل مرکزی مخصوصی است و این قفل سبب می شود تا کانکتور در موقعیت مربوط به خود فیکس شود و در نهایت بیرون نیاید.

کانکتور های ال سی به طور کلی در دو سبک سیمپلکس و داپلکس عرضه می شوند که بر اساس شرایط شبکه می بایست مدل مورد نظر خریداری شود. شرکت رسا صنعت آپادانا از کانکتور ال سی برای شبکه های داخلی و رک ها استفاده می کند و کیفیت اجرایی خوبی دارد. این کانکتورها به طور کلی بر اساس شرایط اجرایی به چندین دسته خوب تقسیم می شوند و اجرای بی نظیری دارند.

  • کانکتور اف سی یا FC

معمولاً در بین مدل های سینگل مود از انواع کانکتور اف سی استفاده می شود. نوع اجرای این کانکتور ها به صورت پیچی است و پس از پیچ دادن، محکم می شوند. جنس این انواع کانکتور اف سی در گذشته سرامیکی بوده است اما امروزه مدل های فلزی این کانکتور نیز عرضه شده که کیفیت بالایی دارند و اغلب ضد زنگ هستند خوشبختانه این کانکتور ها به صورتی اجرا می شوند که شما بتوانید از آنها برای شبکه های داخلی بزرگ نیز استفاده نمایید.

  • انواع کانکتور اس تی یا ST

این مدل از کانکتورها در هر دو سبک از سینگل مود و مالتی مود تهیه می شوند. در واقع کانکتورهای قبلی در برابر برخی از اتصالات مقاومت لازم را ندارند اما کانکتور اس تی به صورتی طراحی شده است که مقاومت آن در برابر اتصالات بالا بوده و پایه اصلی آن بسیار قوی و ایده آل طراحی شده است.

  • کانکتور اس سی یا SC

در سایت ایران پسیو، کانکتورهای اس سی در مدل های تک سر و دو سر ارائه می شوند که معمولاً به آنها کانکتورهای و قلو گفته می شود. این ابزارها برای عبور سیگنال های نوری بهترین گزینه محسوب می شوند و در ایران طرفداران زیادی دارند چون با ساختار شبکه های فیبر نوری در ایران سازگار هستند و به اندازه کانکتورهای ال سی محبوبیت دارند و کمترین خطر را ایجاد می کنند.

  • کانکتور MTP

انواع کانکتور ام تی پی وجود دارد که برای شبکه های مخابراتی بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد و سیاست ساخت این کانکتورها مربوط به کشور آمریکا است. دقت کنید که این کانکتور معمولاً برای شبکه های داخلی استفاده نمی شود اما مدل های سینگل مود آن طرفدار بیشتری دارد. میزان پوشش دهی این کانکتور در حدود 12 فیبر نوری اعلام شده است اما سرعت آن بی نظیر بوده و عملکرد خوبی از خود نشان می دهد. بررسی ها اینطور مشخص کرده است که این کانکتور ها در انتقال نور بهترین شرایط را فراهم می سازند و به طور کلی تضمین کیفیت خواهند داشت.

  • کانکتور E2000K

اگر به کاربرد کانکتور E2000K دقت کنید بسیار مشابه با مدل ال سی است اما تفاوتی که برای این کانکتور قائل شده اند مربوط به دریچه جلوی آن است. در واقع در این کانکتور زمانی که نیاز به اتصال در شبکه است، دریچه مورد نظر باز می شود و برای خارج کردن آن از دستگاه نیز دریچه بسته خواهد شد. وجود این دریچه سبب افزایش طول عمر کانکتور شده و در نهایت از آلوده شدن فیبر نوری نیز جلوگیری می شود و برای محیط های پر گرد و غبار بهترین گزینه خواهد بود.

انواع کانکتور های BNC

برای اینکه بتواند کابل های کواکسیال به کارت شبکه نیاز به استفاده از کانکتورهای بی ان سی است. این کانکتورها سبک متنوعی دارند اما معمولاً از جنس فلزی هستند. مدل دیگری از کانکتور بی ان سی وجود دارد که به آن ترمیناتور گفته می شود. این مدل از کانکتورها برای شبکه های BUS استفاده شده و در نهایت جهت اتصال به زمین به کار برده می شوند. مدل دیگری از بی ان سی ها وجود دارند که برای اتصال کارت های شبکه در شبکه های BUS مورد استفاده قرار می گیرند. این سبک از بی ان سی ها برای هر کارت شبکه مورد نیاز هستند و مشهور به BNC T Adaptor هستند.

معرفی انواع کانکتور های سری RJ

به طور کلی اگر بخواهیم در مورد کانکتور های سری RJ صحبت کنیم می توان دو دسته بندی کلی را در نظر گرفت. دسته اول کانکتورهای RJ11 هستند که معمولاً دارای دو پین مسی بوده و در برخی از مدل ها 4 الی 6 پین دارند. این مدل از کانکتور ها برای تلفن استفاده می شوند. به طور کلی کانکتور های RJ11 مخصوص کابل هایی هستند که بین 1 الی 3 زوج تلفن را پوشش می دهند. البته که مهمترین موضوع در انواع کانکتور ها مربوط به ترکیب رنگ سوکت بوده و استاندارد به کار برده شده در آنها نیز مهم است.

نیاز است که رنگ دو سر سیم به صورت مشابه انتخاب شود تا شبکه به درستی اجرا شود. این مدل از کانکتورها به طور کلی بسیار رایج هستند.

مدل دیگری از کانکتور RJ وجود دارد که مشهور به RJ45 است. این مدل از کانکتور ها معمولاً دارای 8 عدد پین مسی هستند و در سبک های متنوعی عرضه می شوند. این مدل از کانکتور ها برای کابل های CAT 6/5 عرضه می شوند.

البته انواع کانکتورهای RJ وجود دارند که تفاوت آنها مربوط به سایز دهانه ورودی کابل ها است. البته که روکش های به کار برده شده روی این کانکتورها نیز متفاوت است و یک سری قطعات جداکننده زوج سیم نیز دارند. این سوکت ها برای کابل های شبکه استفاده می شوند. رنگ ها معمولاً در دو سر سوکت از استاندارد مخصوصی برخوردار هستند.

انواع کانکتور

معرفی انواع کانکتور DB

از کانکتورهای DB برای اتصال تجهیزات ترمینال داده استفاده می شود. این کانکتورها در لیست کانکتورهای سری D قرار دارند و به طور کلی برای اتصالات سریال یا موازی در دستگاه ها استفاده می شوند. حال می خواهیم انواع کانکتور DB را با هم مورد بررسی قرار دهیم:

1-    کانکتور DB-9 در لیست کانکتورهای سریال قرار می گیرد و برای ارتباطات مودم استفاده می شود و همینطور مربوط به چاپگرهای سریال نیز مناسب است.

2-    کانکتور DB-15 از دیگر کانکتور هایی است که برای مانیتورهای مکینتاش مناسب بوده و همینطور برای کارت های رابط شبکه NIC استفاده می شود.

3-    کانکتور DB-25 برای اتصال دستگاه رابط سیستم زیر کامپیوتر استفاده می شود اما برای کابل های موازی نیز مناسب بوده و حتی برای جعبه های سوئیچ نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

4-    کانکتور DB-37 برای اتصال روترها استفاده می شود و برای کانال های سی اس یو مناسب است. از یاد نبرید که این کانکتور به طور کلی وابسته به کیفیت کابل اجرایی دسته بندی می شوند.

5-    کانکتور DB-60 نیز از دسته کانکتورهایی است که برای اتصال روترهای سیسکو مورد استفاده قرار می گیرد.

معرفی انواع کانکتور سری V

انواع کانکتور سری V وجود دارد که برگرفته از استانداردهای ارتباطی مخصوص بوده و به واسطه اتحادیه بین المللی ارتباطات از راه دور نیز تایید شده است. این پروتکل ها برای تبادل اطلاعات به واسطه سیستم عمومی فعالیت می کنند و مربوط به مودم ها و مالتی پلکسرها هستند. پروتکل های به کار برده شده در این کانکتور ها بر اساس تجهیزات پایانه داده تعیین می شود.

چقدر از کانکتور USB اطلاعات دارید؟

کانکتور یو اس بی یکی از مهمترین و اصلی ترین کانکتورهای شبکه محسوب می شود و برای اتصال بین کامپیوتر و همینطور لوازم شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. معمولاً این کانکتور برای شبکه های CAT4 و CAT5 مناسب است.

کانکتور یو اس بی یک استاندارد رایانه ای محسوب می شود و برای اتصال وسایل جانبی به کامپیوتر مورد استفاده قرار می گیرند.

این پورت ها معمولاً جایگزین سریال و موازی محسوب می شوند و به طور کلی از یک پورت یو اس بی می توان برای 127 دستگاه جانبی مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع کانکتور

کانکتور نوع F چه وظیفه ای دارد؟

کانکتور نوع F یکی از اقتصادی ترین کانکتورهای شبکه محسوب می شوند و برای اتصال کابل تلویزیون ماهواره ای مورد استفاده قرار می گیرد. این مدل از کانکتور ها معمولاً مقرون به صرفه هستند و به طور کلی عملکرد خوبی تا یک گیگاهرتز از خود نشان می دهند. در این کانکتور ها معمولا از سیم مرکزی کابل کواکسیال استفاده می شود تا پایه اتصال دهنده به صورت کاملاً حرفه ای صورت بگیرد.

نقش کانکتور شبکه در پهنای باند چیست؟

معمولاً کانکتورها نقش بسیار مهمی در افزایش سرعت شبکه ها دارند و این موضوع سبب می شود که راندمان شبکه افزایش یابد. نکته مهم دیگری که باید مدنظر قرار بگیرد این است که کانکتورها سبب می شوند تا ساخت و تولید شبکه ها با شرایط بهتری دنبال شوند. اینطور که مشخص است کانکتور قطعات فیزیکی هستند که نقش یک رابط و یا اتصال دهنده را ایفا می کنند و مدل های متنوعی دارند. البته که هر یک از کانکتورها بر اساس سطح کیفیت و مدلی که دارند دسته بندی می شوند.  

در خرید کانکتور شبکه باید به چه مواردی دقت شود؟

معمولاً در خرید کانکتور ها می بایست به کیفیت آن دقت کرد البته که هر یک از کانکتورها بر اساس ساختاری که دارند برای شبکه های مختلف استفاده می شوند. نکته مهمی که در نهایت باید توجه کنید اینکه کانکتور باید به درستی متصل شوند چون معمولاً خطا در اتصال مشکلات زیادی ایجاد می کند و سبب می شود که کیفیت شبکه زیر سوال برد. 

انواع کانکتور

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.