آموزش سوکت زدن
رای دهید post

قرار است در این مقاله نحوه اتصال کابل شبکه زوج به هم تابیده به سوکت را توضیح دهیم. در ابتدا ابزارهای مورد نیاز سوکت زدن کابل شبکه را اعلام می کنیم، سپس رنگ بندی های مهم در خصوص سوکت زدن را مشخص می کنیم و در نهایت روش سوکت زدن کابل شبکه را با هم مورد ارزیابی قرار خواهیم داد.

بهتر است در ابتدای این بحث، مقاله انواع کابل شبکه را مطالعه کنید تا با آگاهی کامل به ادامه این مقاله بپردازید.

سوکت زدن کابل شبکه در یک نگاه

پیش از اینکه توضیحات لازم در راستای سوکت زدن کابل شبکه را شروع کنیم باید بگوییم که سوکت زدن شبکه کار بسیار حساس و ظریفی است و باید همه نکات رعایت شود.

برای راه اندازی شبکه نیاز است که کابل هایی با طول مشخص انتخاب کنید. پچ کورد هایی که خریداری می شوند می بایست دقیق و درست باشند. به طور کلی پچ کوردها ممکن است با طول متفاوتی عرضه شوند.

سوکت زدن کابل شبکه

ابزارهای مورد نیاز برای سوکت زدن کابل شبکه

برای یادگیری سوکت زدن کابل شبکه در ابتدا باید ابزارهای مورد نیاز را تهیه کنید، در تهیه ابزارها سعی کنید بسیاری از موارد را مدنظر قرار دهید در غیر این صورت مشکلات زیادی ایجاد می شود.

کابل شبکه یکی از مهمترین ابزارهایی است که باید خریداری کنید. کابل شبکه باید بر اساس نوع کاربری و انتظار شما انتخاب شود. کابل شبکه باید به درستی انتخاب شود.

سوکت شبکه قطعه ای است که به دو سمت کابل متصل می شود که به آن سوکت RJ45 نیز گفته می شود. در واقع این سوکت ها سبب می شوند که کابل به تجهیزاتی مثل کیستون، روتر و سوئیچ میز متصل شود. انتخاب سوکت باید به دقت انجام شود و به صورت کاملاً دقیق و حرفه ای باشد.

مورد بعدی آچار شبکه است که وظیفه پانچ کردن را برعهده دارد. آچارها ابزارهایی هستند که کابل شبکه را به سوکت RJ45 پانچ می کنند و سبب می شوند تا سوکت زدن کابل شبکه به دقت صو.رت بگیرد.

شما نیاز به ابزاری دارید که برای جداسازی روکش کابل شبکه استفاده می شود و به ان استریپر گفته می شود. این ابزار باید به دقت انتخاب شود تا روکش کابل شبکه به درستی جداسازی شود.

شما نیاز به تستر کابل دارید و تستر نوعی ابزار است که به واسطه آن می توانید بررسی کنید که کابل شبکه به سوکت شبکه به درستی متصل شده است یا خیر.

برای اینکه کابل ها و سوکت ها در زمان جابجایی کمتر مورد آسیب قرار بگیرند نیاز با کاور دارید. کاور یا سوکت کابل شبکه می بایست از هر نظر دارای کیفیت باشد و به طور کلی به زیبایی بیشتر فضای شبکه کمک می کند.

یک سری ابزارها اعم از سیم چین و انبردست و … نیز باید خریداری کنید که برای بریدن سیم های اضافی به مشکل بر نخورید.

دقت کنید که اگر می خواهید از تیغ موکت بر به جای استریپر استفاده نمایید و به واسطه آن روکش کابل را جدا کنید باید تبحر کافی داشته باشید و این موضوع بستگی به تجربه و همینطور توانایی شنا دارد در غیر این صورت به سادگی کابل دچار آسیب شده و مشکلات زیادی ایجاد می شود.

سوکت زدن کابل شبکه

نکاتی در مورد کابل شبکه

یک سری محدودیت ها در راستای پچ کورد وجود دارد و به این ترتیب می توان از کابل شبکه استفاده کرد. معمولاً کابل های CAT6 و CAT5E بیشترین استفاده را داشته و سوکت زدن این کابل ها با یک روش مشخص انجام می شود. البته که نوع کابل و کیفیت آن بر اساس بودجه و شرایط شبکه مشخص می شود.

دقت کنید که کابل و سوکت باید از یک استاندارد باشند. به عنوان مثال اگر کابل شما CAT6 است قطعاً باید سوکت نیز CAT6 انتخاب شود و این رویکرد برای سایر کابل ها نیز می بایست رعایت شود. گاه از کابل CAT6 به همراه سوکت CAT5 استفاده می شود و وقتی تستر اجرا می شود مشخص می شود که اتصال به درستی نمایش داده خواهد شد. به این ترتیب شما فکر می کنید که عملیات سوکت زدن کابل شبکه به درستی صورت گرفته است اما وقتی به سرعت کار نگاه می کنید متوجه میشوید که سرعت CAT6 به صورت کامل اعمال نمی شود.

در صورتی که کابل شما از نوع شیلددار است یعنی به صورت FTP و یا SFTP طراحی شده است می بایست از سوکت های شیلدار استفاده نمایید به این ترتیب میزان نویز وجود به حداقل رسیده و از بین می رود.

 

استاندارد رنگ بندی در سوکت زدن کابل شبکه

همانطور که در مقدمه مقاله اشاره شد نیاز است که رنگ بندی درستی در سوکت زدن کابل شبکه رعایت شود در غیر این صورت نتیجه کار با خطا همراه می شود.

می دانیم که به طور کلی کابل های شبکه دارای دو استاندارد برای رنگ بندی هستند. البته سطح کارکرد هر دو استاندارد بسیار شبیه به هم بوده اما در نوع رنگ بندی کمی تفاوت دیده می شود که بهتر است در سوکت زدن کابل شبکه به آن دقت شود.

 

رنگ بندی مربوط به استاندارد T-568A

رنگ بندی برای استاندارد T-568A به این صورت است که شماره یک مربوط به کابل سفید سبز، شماره دو با رنگ سبز، شماره سه با رنگ سفید نارنجی، شماره چهار با رنگ آبی، شماره 5 با رنگ سفید آبی، شماره 6 با رنگ نارنجی و شماره های 7 و 8 به ترتیب با رنگ های سفید قهوه ای و قهوه ای تراز می شوند.

رنگ بندی مربوط به استاندارد T-568B

رنگ بندی برای این استاندارد از شماره 1 الی 8 به ترتیب، سفید نارنجی، نارنجی، سفید سبز، آبی، سفید آبی، سبز،سفید قهوه ای و قهوه ای است.

دقت کنید که برای اینکه سوکت زدن کابل شبکه با دقت بالایی صورت بگیرد نیاز است که دو نوع رنگ بندی با ترتیب صحیح حفظ شود. مثلاً بهتر است که سیم های تک رنگ ها در پین های زوج سوکت قرار دهید و یا سیم های دو رنگ را در پین های فرد سوکت اجرا کنید این موضوع دقیقاً به خودتان باز می گردد و باید همه اصول در سوکت زدن کابل شبکه به درستی رعایت شود. تفاوت دو استاندارد بالا فقط بر روی رنگ های نارنجی و سبز دیده می شود و شاخص دیگری وجود نخواهد داشت.

 

مراحل سوکت زدن کابل شبکه

حال قصد داریم مراحل سوکت زدن کابل شبکه را به صورت گام به گام با هم دنبال کنیم. سعی می کنیم توضیحات ساده ای ارائه دهیم تا برای بسیاری از افراد تفهیم شود.

  • مرحله اول سوکت زدن کابل شبکه- جداسازی روکش کابل

در گام اول باید روکش کابل را جدا نمایید و این کار به واسطه سیم چیم و یا ابزار مخصوص و حتی تیغ موکت بری صورت می گیرد. استریپر بهترین گزینه برای لخت کردن کابل است و سبب می شود که به کابل آسیبی وارد نشود. یک نکته ای که باید رعایت کنید این است که کابل نباید بیش از اندازه لخت شود چون احتمال آسیب به سیم ها وجود دارد و در نهایت با خطر اتصالی همراه است.

معمولاً اندازه ای که برای قسمت بدون روکش اعلام می شود در نهایت 2 سانتی متر است و نباید بیشتر باشد.

سوکت زدن کابل شبکه

  • مرحله دوم سوکت زدن کابل شبکه- جداسازی و ردیف کردن سیمها

پس از جداسازی روکش کابل متوجه می شوید که سیم ها در 4 زوج به صورت بهم تابیده قرار گرفته اند. یعنی متوجه پیچ و تاب زوج ها خواهید ش. این پیچ و تاب برای از بین بردن نویز اجرا شده است. می بایست سیم ها را جداسازی کنید و بر اساس استاندارد سیم ها را در کنار هم ردیف نمایید.

نیاز است که طول سیم ها با هم یکسان باشند. اگر طول سیم ها را یکسان نکنید، به مشکل بر خواهید خورد پس بهتر است که طول سیم ها را در یک حد مناسب قرار دهید.

سوکت زدن کابل شبکه

  • مرحله سوم سوکت زدن کابل شبکه- پانچ کردن

پس از اینکه اطمینان حاصل کردید که سیم ها به صورت درست و در یک طول یکسان قرار گرفته اند نیاز به آچار شبکه دارید. آچار شبکه سبب می شود تا سوکت به درستی پانچ شود. اما نکته ای که باید به آن دقت کنید این است که فشار شما باید به اندازه مناسب باشد یعنی صدای پانچ شدن سوکت باید شنیده شود اگر فشار کمتری وارد کنید به مشکل بر می خورید و اگر بیشتر وارد شود احتمال شکست وجود دارد.

آزمایش جالبی برای بررسی درست بودن پانچ ها مدنظر است که می توانید آن را دنبال کنید. مثلاً برای درست پانچ شدن سیم ها در بخش زیر تیغه ها می توانید پس از پانچ شدن، کمی کابل ها را بکشید. به این ترتیب متوجه می شوید که آیا کابل شل می شود یا محکم است. البته نیاز است که رنگ بندی کابل شبکه مجدداً بررسی شود.

 

تا به اینجای کار سوکت زدن کابل شبکه به پایان رسیده است! و حالا نوبت به بررسی تست کابل شبکه است و باید بررسی شود که آیا اتصالات به درستی صورت گرفته است یا خیر!

سوکت زدن کابل شبکه

مراحل تست کابل شبکه

پس از پشت سر گذاشتن مراحل سوکت زدن کابل شبکه نیاز است که تست کنید که کابل درست کار می کند یا خیر. برای این کار روش های مختلفی وجود دارد اما پیشنهاد ایران پسیو به شما استفاده از تستر کابل شبکه است. تسترهای متنوعی در این زمینه به بازار عرضه شده اند و شرکت رسا صنعت آپادانا نیز تسترهای مناسب کابل شبکه را ارائه می دهد.

مثلاً یکی از تسترهای مناسب این است که بررسی کنید آیا دو سر کابل قطعی دارد یا خیر. این تستر نشان می دهد که ترتیب قرار گرفتن سیم ها به درستی رعایت شده است یا نه.

تسترها به طور کلی شامل دو بخش اصلی هستند. بخش اول یا بخش بزرگتر دارای دو ورودی RJ45 و RJ11 است که معمولاً قسمت RJ45 مدنظر خواهد بود.

شرایط تست به این صورت است که شما دو سر کابل شبکه ای که سوکت زده اید به جک RJ-45 وصل می کنید و در نهایت دکمه آغاز به کار تستر را روشن خواهید کرد.

 

معمولاً تسترها دارای 9 لامپ کوچک هستند و اعداد از یک تا هشت روی آنها مشخص شده است. اگر با حروف G برخورد کردید منظور اتصال شیلد است. در صورتی که کابل به درستی اجرا و متصل شده باشد و پانچ نیز درست صورت گرفته باشد 8 لامپ در یک تستر و 8 لامپ در تستر دیگر کاملاً دقیق و اصولی روشن خواهند شد. به این معنی که لامپ شماره یک از یک تستر با لامپ شماره یک از تستر دیگر همزمان روشن می شوند و این روال برای سایر لامپ ها نیز ادامه دار خواهد بود.

کلام آخر

شما می توانید سوکت زدن کابل شبکه را طبق شرایطی که  این مقاله عنوان شد به سادگی دنبال کنید و هیچ مشکلی نخواهید داشت. از یاد نبرید که به طور کلی برای سوکت زدن کابل شبکه نیاز است که ردیف قرار گیری سیم ها به درستی در نظر گرفته شود و شرایطی فراهم شود تا کابل شبکه از نظر ساختار در محدوده درستی قرار بگیرد. در نهایت باید دقت شود که تست کابل باید هم از نظر سوکت و هم از نظر موقعیت قرارگیری کابل دقیق باشد. 

سوالات متداول

آیا می توان تست را با سرعت کمتری انجام داد؟

بله. معمولاً روی تستر دکمه ای اجرا شده است که با عنوان S نمایش داده می شود که وقتی بخواهید تست با سرعت پایین تر و دقیق تر انجام شود می توانید این دکمه را فعال نمایید.

آیا برای استفاده از تستر می بایست حتماً دو سر کابل وصل باشد؟

بله! یکی از مهمترین نکاتی که برای استفاده از تستر باید به آن دقت کنید این است که حتماً می بایست دو سمت کابل به تستر وصل شده باشند. یعنی اگر فقط یک سر کابل به تستر وصل شود و سر دیگر متصل به رایانه یا هر دستگاه دیگری باشد احتمال سوختن و از کار افتادن تستر وجود دارد.

آیا سوکت زدن کابل شبکه نیاز به تخصص دارد؟

اگر همه مراحل یاد شده در این مقاله را به دقت رعایت کنید، خودتان هم می توانید به سادگی کابل شبکه را سوکت بزنید در غیر این صورت نیاز است که از فرد متخصص کمک بگیرید. دقت کنید که رنگ بندی ها و همینطور تست کابل باید به دقت انجام شود در غیر این صورت مشکلات زیادی برای تستر به وجود می آید و نمی توان گفت که تست به درستی کار می کند. پس سعی کنید همه شرایط را به درست و بر اساس موقعیت تستر لحاظ کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.