انواع مبدل فیبر
رای دهید post

نام دیگری که برای مبدل فیبر نوری در نظر گرفت می شود مدیا کانورتر فیبر نوری است. این مبدل برای ایجاد ارتباط بین دو نوع مدیای ناهمسان ارزیابی می شود. مثلاً برای زوج سیم و کابل فیبر نوری مناسب است. این مبدل کمک می کند که تطبیق پذیری دستگاه ها برای ارتباط بین سامانه های کابل کشی فیبر نوری به خوبی صورت بگیرد.

مبدل فیبر نوری

کاربردهای مبدل فیبر نوری

در مورد کاربردهای مبدل فیبر نوری بسیار سوال شده است و قصد داریم کمی در این موضوع صحبت کنیم. مبدل فیبر نوری انعطاف پذیری زیادی دارد و این موضوع سبب می شو تا در حوزه های مختلف از آن استفاده شود. از مبدل فیبر نوری در کارگاه های صنعتی استفاده می شود اما این محصول در کامپیوترها نیز مورد استفاده قرار می گیرد و نقض تطبیق پذیر برای تنظیمات شبکه های کامپیوتری را بر عهده دارد.

به طور کلی این مبدل به صورتی طراحی شده است که نیاز به به روز رسانی کامبل شبکه نداشته و از فناوری های قدرتمند در آن استفاده می شود.

بگذارید موضوع را به شکل دیگری با شما در میان بگذاریم. مثلاً کابل های سیم مسی محدودیت طولی دارند یعنی در نهایت تا 110 متر را پوشش می دهند. البته بررسی ها نشان داده است که پس از راه اندازی این مقدار به 90 متر کاهش می یابد. در مقابل اگر بخواهیم در مورد کابل های فیبر نوری صحبت کنید، محدودیت آن به طول 2 هزار متر ارزیابی شده است و البته که محدودیت طول متفاوتی را از خود نشان می دهد.

به عنوان مثال فیبر های سینگل مورد را در نظر بگیرید، این کابل ها می توانند تا سه هزار متر را پشتیبانی نمایند. به طور کلی معمول ترین کاربرد مبدل فیبر نوری در خصوص اتصال شبکه های زوج سیم به کابل های فیبر نوری است. مثلاً یک سری کانکتورهای استاندارد فیبر نوری برای این مدیاها استفاده می شود که از نوع اس تی یا اس سی هستند.

مبدل فیبر نوری

تقسیم بندی مبدل فیبر نوری

می دانیم که مبدل فیبر نوری سیگنال های الکتریکی را دریافت کرده و در نهایت آن را به سیگنال های نوری تبدیل می کند و این پروسه سبب می شود که انتقال سیگنال به کابل های نوری منتقل شود. اگر به انتهای این کابل های فیبر نوری دقت کنید یک مبدل فیبر نوری حرفه ای وجود دارد که سبب می شود سیگنال نوری مجددا دریافت شوند و تبدیل به سیگنال های الکتریکی شوند. این رویکرد باعث می شود که مبدل ها به کابل های مسی برگردند.

زمانی از مبدل فیبر نوری استفاده می شود که معمولاً فاصله بین دو دستگاه شبکه یاد است و کابل های شبکه مسی مناسب نیست. همینطور زمانی که نیاز به پهنای باند بالا بوده و باید مقاومت خوبی نسبت به تداخل های الکترومغناطیسی وجود داشته باشد از مبدل فیبر نوری استفاده می شود.

حال که روند عملکرد مبدل فیبر نوری مشخص شد قصد داریم در مورد نوع تقسیم بندی مبدل فیبر نوری صحبت کنیم. به طور کلی تقسیم بندی مبدل ها به صورت، فرستنده، فیبر نوری، تقویت کننده و گیرنده نوری خواهد بود. حال هر جز را ارزیابی می کنیم.

 

فرستنده های مبدل فیبر نوری وظیفه دارند که سیگنال های جدیدی بسازند و رمزگذاری لازم را روی سیگنال ها انجام دهند. دسته دوم مربوط به فیبر نوری است به این ترتیب که سیگنال های جدیدی که تولید شده اند به مسیر های طولانی ارسال می شوند. دسته سوم مربوط به تقویت کننده است و شرایط به این صورت است که سیگنال هایی که در مسیرهای طولانی انتقال یافته اند ضعیف می شوند و به طور کلی تقویت کننده ها مورد استفاده قرار می گیرند تا رویکرد این سیگنال ها تقویت شوند.

مبدل فیبر نوری

موضوع مهم دیگر مربوط به گیرنده های نوری است. این گیرنده ها سعی می کنند تا سیگنال های فرستاده شده را دریافت کنند و در نهایت آنها را به سیگنال های الکتریکی تبدیل می کنند.

 

انواع مبدل فیبر نوری

مبدل فیبر نوری به طور کلی به 4 نوع تقسیم می شود:

  • مبدل فیبر نوری E1

زمانی که شبکه مبتنی بر آی پی باشد نیاز به خطوط E1 خواهد بود و در این راستا تکنولوژی TDM OVER IP استفاده می شود و به طور کلی مبدل مورد نظر در موقعیت درستی قرار می گیرد. از سوی دیگر نوبت به مبدل های E1 خواهد بود که با پورت های متنوعی ارائه می شوند. دقت کنید که به طور کلی این سبک از مبدل فیبر نوری در برخی از پروژه های فیبر نوری استفاده می شوند.

  • مبدل فیبر نوری مدیا کانورتر

دسته دوم از مبدل فیبر نوری وجود دارد که وظیفه اصلی آن تبدیل سیگنال اترنت به سیگنال نوری است و همینطور سیگنال نوری را به اترنت تبدیل می کند. این مبدل فیبر نوری در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرند و در شرکت رسا صنعت آپادانا این سبک از مبدل ها شاخص های مخصوصی دارند.

  • ویدیو کانورتر

دسته سوم از مبدل فیبر نوری وظیفه دارد که سیگنال های تصویری را به نوری تبدیل کرده و همینطور سیگنال های نوری را به تصویری تبدیل نماید. در واقع این مدبل ها به طور کلی رویکرد سخت افزاری دارند و سبب می شوند که دیتاها و اترنت ها و همینطور ویدیو و تلفن به واسطه فیبر نوری انتقال یابند.

  • کانورتر تلفن

دسته چهارم از مبدل فیبر نوری کانورترها هستند که وظیفه دارند سیگنال تصویر را به سیگنال نوری تبدیل نمایند و البته که برعکس این رویکرد یعنی تبدیل سیگنال نوری به تصویر نیز مدنظر قرار می گیرد. در این راستا سیگنال های آنالوگ تلفن به سیگنال های نوری تبدیل می شوند و برعکس آن نیز صورت می گیرد. مبدل فیبر نوری به طور کلی پورت های 4،8، 16 و 24 عرضه می شود و البته که کانکتورها نیز در سبک های اس تی، اس سی و همینطور اف سی ارزیابی شده اند.

مبدل فیبر نوری

مزایای مبدل فیبر نوری

ایران پسیو تحقیقات زیادی روی مزایای مبدل فیبر نوری انجام داده و تا به امروز به نتایج جالبی دست یافته است که با هم بررسی می کنیم.

  • سایز کوچکتر: یکی از مهمترین مزایای مبدل فیبر نوری است که اندازه آن کوچکتر از سیم های مسی است. در واقع کابل و فیبر نوری و همینطور مبدل هایی که در بخش انتهایی آنها وجود دارند، قطر بسیار کمتری به نسبت کابل های کواکسیال خواهند داشت و این رویکرد سبب می شود تا فضای کمتری نیز اشغال شود.

 

  • سرعت انتقال بالا: رویکرد دیگری که در مبدل فیبر نوری دیده می شود اینکه به نسبت سایر کابل ها و مبدل ها سرعت بیشتری دارد. در واقع کمک می کند تا اطلاعات به سیگنال های نوری تبدیل شوند و پس از آن انتقال اطلاعات با سرعت بالایی انجام می شود. اگر بخواهیم سرعت مبدل فیبر نوری را کابل مسی مقایسه کنیم، قطعاً مبدل های فیبری برنده هستند.

 

  • فاصله دورتر: موضوع دیگری که در خصوص مبدل فیبر نوری دیده می شود اینکه برای فاصله های طولانی نیز مناسب است در صورتی که کابل مسی معمولاً برای فاصله های کوتاه تر استفاده می شوند. به طور کلی با استفاده از مبدل فیبر نوری می توان اطلاعات الکتریکی را به اطلاعات نوری تبدیل کرد و هیچ محدودیتی در کابل ایجاد نمیشود و برای فاصله های طولانی بهترین گزینه است.

 

  • پهنای باند بیشتر: در نهایت از دیگر مزایای مبدل فیبر نوری این است که زیر ساخت قوی دارد و پهنای باند ان نیز گسترده تر است و می توان اطلاعات بیشتر را در زمان سریعتری منتقل سازد.

چطور می توان فیبر نوری را بهبود داد؟

کسانی که قصد استفاده از مبدل فیبر نوری دارند معمولاً سوال می کنند که شرایط بهبود عملکرد فیبر نوری به چه صورتی است؟ یک سری نکات در این راستا وجود دارد که عمل کردن به آنها می توان بسیار اثر بخش و مناسب باشد.

به طور کلی کابل های فیبر نوری به نسبت کابل های مسی کیفیت و عملکرد بهتری دارند و این کابل ها به صورتی طراحی شده اند که تداخلات الکترونیکی را از بین می برند. اما یک سری موارد مهم دارد که سبب می شود تا نصب با بهترین رویکرد صورت بگیرد. بهتر است که پارامترهای زیر در زمان نصب چک شوند.

مبدل فیبر نوری

تضعیف اتلاف به دسی بل

این ویژگی به طور کلی مربوط به اندازه گیری دسی بل بر کیلومتر است. در واقع قرار است که قدرت سیگنال عبوری از کابل فیبر نوری محاسبه شود تا در صورت وجود مشکلات تضعیف شرایط مالتی ارزیابی شود.

اتلاف برگشتی

چه خوب است که مقدار نوری که از انتهای کابل به سمت منبع منعکس می شود را ارزیابی کنیم. دقت کنید که هرچه این مقدار کمتر باشد اثربخشی بهتری خواهد داشت. مثلاً مقدار منفی 60 نسبت به مقدار منفی 20 بهتر است. در صورتی که از کابل های مالتی استفاده شود اتلاف برگشتی بزرگتر خواهد بود.

تاخیر انتشار

این بخش مربوط به زمانی است که یک سیگنال از یک نقطه به نقطه دیگر به واسطه یک کانال انتقال عبور خواهد کرد.

چگونه مبدل فیبر نوری به شبکه وصل می شود؟

پیش از اینکه شرایط اتصال انواع مبدل فیبر نوری صورت بگیرد نیاز است که رابط ها شناسایی شوند. به طور کلی کانکتورهای اس تی برای کابل های فیبر نوری طراحی شده اند و به طور کلی دارای سیستم های قفل بایونت هستند. از سوی دیگر از کانکتور های ای سی و ال سی نیز استفاده می شود و پرکاربردترین کانکتورها محسوب می شود. به هر حال نیاز است که رابط های مبدل فیبر نوری به صورت مستقیم و با پچ کوردها استفاده شوند.

برای اتصال مبدل فیبر نوری به شبکه نیاز است که یک سری شرایط ارزیابی شود. یکی از مهمترین نکات در استفاده از مبدل فیبر نوری استفاده از مبدل به صورت جفت است. در واقع برای انتقال و تبدیل یک سیگنال می بایست از دو مبدل فیبر نوری استفاده شود و اتصال به صورت دقیق صورت بگیرد.

مبدل فیبر نوری متنوعی وجود دارد و نوع اتصال آنها نیز با هم فرق می کند به این ترتیب ساختار هر مبدل به نسبت سایر موارد کمی متفاوت است و باید هدف پروژه به درستی سنجیده شود.

مبدل فیبر نوری

راهنمای خرید مبدل فیبر نوری

برای خرید مبدل فیبر نوری می بایست یک سری نکات زیر را رعایت کنید. اولی موضوع تعداد پورت ها است که در مبدل های فیبر نوری با هم فرق می کنند و چه خوب است که تعداد پورت ها سنجیده شود. موضوع مهم دیگر نوع پورت الکتریکال است که در برخی از پروژه ها استفاده می شود. البته که تعداد پورت فیبر نوری و تعداد کانکتورهای فیبر نوری نیز اهمیت زیادی دارند.

در خرید اینترنتی مبدل فیبر نوری می بایست به برد ماژول فیبر نوری دقت داشته باشید و از یاد نبرید که سطح پشتیبانی می بایست به صورت کاملاً حرفه ای صورت بگیرد. همینطور بسیار مهم است که نوع سیستم عامل مدیا کانورتر نیز مشخص شده باشد. این سیستم کمک می کند تا اجرای فیبر نوری به درستی صورت بگیرد و اثر بخشی بالایی در آن دیده می شود.

سوالات رایج

مبدل فیبر نوری غیر مدیریت چیست؟

مبدل فیبر نوری غیر مدیریت به این صورت است که به محض روشن شدن شروع به کار خواهد کرد و به واسطه راحتی در نصب و استفاده برای کسانی که تازه کار هستند مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی در این مبدل ها امکانات اضافی دیگری مانند قابلیت مدیریت و نظارت دیده نمی شود و برای برخی از شرکت ها و سازمان های محدود مناسب خواهد بود.

مبدل فیبر نوری POE چیست؟

در مبدل فیبر نوری پی او ای شرایط انتقال برق به همراه اطلاعات و سایر سیگنال ها نیز وجود دارد و به طور کلی یک روش مقرون به صرفه محسوب می شود. در این روش نیاز به کال کشی نخواهد بود و تامین برق در هزینه های کابل کشی صورت می گیرد.

مبدل فیبر نوری مجزا و ماژولار مبتنی بر شاسی چیست؟

این مدل از مبدل فیبر نوری به طور کلی سایز کوچکی دارند و برای مناطقی که فضای کوچکی دارند استفاده می شوند. مثلاً برای جعبه های مخابراتی و یا جعبه تقسیم ها استفاده خواهند شد. این مدل از مبدل های های فیبر نوری به طور کلی به چندین شکل مستقل طراحی شده اند.

به طور کلی یک شاسی اجرا می شود و چندین مبدل روی آن سوار می شوند و البته که این روش به واسطه مدیریت راحت تر استفاده خواهد بود. 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.