تست فلوک
5/5 - (2 امتیاز)

تست فلوک برای ارزیابی عملکرد، سرعت و سطح کارایی کابل های شبکه پس از عملیات کابل کشی شبکه است. در واقع تست فلوک کمک می کند تا مشخص شود که کدام یک از کابل های شبکه قطع هستند.

تست فلوک

 

تست فلوک در یک نگاه

بهترین و مشهورترین روش های تست که سبب بررسی کیفیت کابل کشی شبکه می شود، تست فلوک است. در واقع پیشنهاد شرکت رسا صنعت آپادانا  (ایران پسیو) به عنوان تولید کننده کابل شبکه، این است که پیش از خرید کابل، تست فلوک را روی آن انجام دهید و از کیفیت آن اطمینان حاصل نمایید.

تست فلوک اطلاعات و خروجی های بیشتری به نسبت سایر تسترها در اختیار شما قرار می دهد و سبب می شود که بتوانید تجزیه و تحلیل ویژه ای روی کابل شبکه داشته باشید.

 

اطلاعات حاصل از تست فلوک

از تست فلوک می توان برای بررسی عملکرد پچ کورد شبکه، کابل شبکه، پریزها و همینطور پچ پنل شبکه استفاده کرد. این تست سبب مشخص شدن میزان کشش و خمش کابل ها می شود و همینطور متراژ کابل اجرا شده را اعلام می کند.

در کابل کشی شبکه، کیفیت اتصالات اهمیت زیادی دارد و خوشبختانه توسط تست فلوک مشخص می شود. در واقع قطعی و یا عدم وجود قطعی در کابل توسط این تست مشخص می شود و اطلاعات خوبی به همراه دارد.

تسترهای فلوک میزان نویز را مشخص می کنند و محلی که نویز در آنها صورت گرفته است را اعلام خواهند کرد. سطح مقاومت و رسانایی کابل ها از دیگر مواردی است که توسط تستر فلوک مشخص می شود.

کابل مسی از تولیدات مهم شرکت رسا صنعت آپادانا است که توسط تست فلوک می توان میزان خلوص مس به کار رفته در کابل را مشخص کرد که این ویژگی تست ها سبب محبوبیت آنها شده است.

در صورتی که قصد دارید از اصل یا غیر اصل بودن تجهیزات شبکه اطمینان حاصل کنید می توانید از این تسترها کمک بگیرید. گزارش دقیق و درست از لایه فیزیکی شبکه و نوع اتصالات به واسطه تست فلوک اعلام می شود. رشته های کابل در تجهیزات شبکه باید به درستی به هم وصل شده باشند بنابراین نحوه وصل کردن آنها اهمیت زیادی دارد. تستر فلوک نحوه اتصال و موقعیت اتصال را مشخص می کند.

برای کابل کشی شبکه نیاز است که محل دقیق آن مشخص شود بنابراین باید دستگاهی وجود داشته باشد که بتواند این شرایط را فراهم سازد.

 

معرفی انواع تست فلوک

حال که با هدف استفاده از تست فلوک آشنا شدید نوبت می رسد به بررسی مدل های مختلف از این تست!

به طور کلی دو دسته بندی تست چنل و تست پرمننت برای این دستگاه دیده می شود.

تست چنل به این صورت کار می کند که دو سر کابل شبکه می بایست به کیستون وصل شده باشد. پس از آن کابل به واسطه پچ کورد به دستگاه تست وصل می شود. این مدل تست مشهور به تستهای آزمایشگاهی است.

تست چنل

 

در مقابل تست پرمننت وجود دارد که به نسبت مدل تست چنل کامل تر است و شرایط اجرای آن به این صورت است که هر زمان که اتصال کابل به کیستون کامل شد نیاز به ماژول های پرمننت است تا کابل به دستگاه وصل شود و تست صورت بگیرد. اگر کابلی تست پرمننت را پاس نماید دیگر نیاز به تست چنل نخواهد داشت یعنی تست چنل را حتماً پاس می کند اما برعکس آن قابل قبول نیست.

تست پرمننت

 

نکته ای در مورد سوکت زدن تست پرمننت اهمیت دارد سالم بودن آن است. بارها دیده شده که کابل شبکه استاندارد است اما در زمان تست کیستون شبکه خراب است و یا پچ کورد استاندارد نیست و در نهایت اطلاعات حاصل از تست قابل اعتماد نخواهد بود.

 

مواردی که در تست فلوک اهمیت دارد!

اولین چیزی که برای تست فلوک باید دقت شود نوع کابل است! کابل های شیلد دار به نسبت مدل های بدون شیلد شرایط تست متفاوتی دارند. یعنی باید مشخص شود که کابل مورد نظر در چه دسته از این CAT قرار دارد. نیاز است تنظیمات اولیه روی دستگاه اجرا شود و نوع استاندارد آن مشخص شود. گزارش پس از تحلیل در قالب پی دی اف ارائه می شود.

در صورتی که موقعیت پروژه شما به صورتی است که نیاز به حجم و سرعت و دقت بالایی از کابل شبکه دارید می بایست تست پرمننت کابل انتخابی شما پاس شده باشد و تست چنل معمولاً جوابگو نخواهد بود.

در صورتی که سوکت زنی کابل ها به درستی صورت نگرفته باشد و یا اهمیتی به کابل شبکه شیلدار و فویل دار و بدون شیلد نشده باشد تست فلوک پاس نمی شود و اطلاعات درستی ارائه نمی دهد.

تست فلوک

 

راهنمای گزارش تست فلوک

یکی از پارامترهای مهم برای تست فلوک، Wiremap است. این پارامتر برای بررسی مشکلات فیزیکی کابل شبکه است و به صورت ارور و خطا اطلاع رسانی می کند.

پارامتر بعدی propagation delay است که نشان از زمانی است که برای انتقال یک سیگنال به کابل در نظر گرفته می شود. این پارامتر به صورت عددی نمایش داده می شود.

پارامتر delay skew رقمی بین 25 الی 30 ثانیه است و کمترین و بیشترین زمان ارسال سیگنال است و در واقع کندترین و سریع ترین شرایط را مشخص می کند.

پارامتر cable length مربوط به طول کابل است و کمک می کند که حالت استاندارد طول کابل بیشتر از 100 متر نباشد.

 

مثال جالبی از تست فلوک

فرض کنید که در قرارداد اینطور نوشته شده که سرعت شبکه 1000 Mbs است. در این صورت نیاز است که تست فلوک بتواند این سرعت را پوشش دهد. اما گاه در قرارداد اینطور ذکر می شود که برخی از استانداردها برای cat6 رعایت شود در این صورت نیاز است که همه پروتکل ها و پارامترهای cat6 مورد بررسی قرار بگیرد.

تستر فلوک

 

معرفی از تسترهای فلوک معتبر

دو مدل  از تسترهای فلوک مشهور که در بازار عرضه شده و مورد تایید قرار گرفته است مدل دی تی ایکس 1800 و دی اس ایکس 8000 است. این تسترها سرعت تست بالایی در حدود 6 الی 9 ثانیه برای خطوط CAT6 را گزارش کرده اند که رقم عالی است و برای خطوط فیبر نوری نیز سرعت 12 ثانیه را پوشش می دهند.

این تسترها امکان خطایابی پیشرفته را دارند به طوری که موقعیت خطا را تشخیص می دهند و دلایل آن را مشخص می کنند. از سوی دیگر فاصله پریز شبکه تا سوئیچ توسط این تسترها مشخص می شود و متراژ دقیق آن ها مشخص می شود.

توانایی تست خطوط CAT5 و CAT6 برای این تسترها در نظر گرفته شده است و همینطور شرایط تست با فرکانس 900MHZ را نیز دارد. دستگاه تست فلوک به صورتی طراحی شده است که می تواند گراف های رنگی مشخصی را ارائه دهد.

تسترهای فلوک با کیفیت می توانند لایه های فیزیکی شبکه را به طور کامل و دقیق تست نمایند مثلاً تمرکز خوبی روی کیستون پریز و پچ پنل فیبر نوری و پچ کابل ها دارند.

دستگاه به شکلی طراحی شده است که می تواند اشکالات کیستون را تشخیص دهد.

 

خطاهای احتمالی در تست فلوک و دلایل آن

گاه طول گزارش شده از تست فلوک از میزان واقعی کمتر است. این موضوع معمولاً به دلیلی شکستگی در کابل است. گاه دیده می شود که یک یا چند زوج دارای طول کمتری هستند، این موضوع به دلیل زخمی شدن کابل ها بوده و همینطور عدم نصب درست سوکت و کیستون نیز منجر به خطا در اعلام اندازه طول کابل می شود.

در صورتی که اخطار باز بودن مدار داده شود احتمال خرابی پچ پنل یا کیستون و یا شکستگی و پارگی در کابل است. وجود استرس در محل اتصال سبب شکستگی کابل می شود و مدار باز نشان داده می شود.

خرابی پچ پنل یا کیستون از موارد مهمی است که در مورد تست فلوک دیده می شود و اهمیت زیادی دارد.

 

وجود اخطار اتصال کوتاه معمولاً به واسطه انتخاب سوکت یا پچ پنل اشتباه است و یا در سوکت ها خرابی دیده می شود. وجود مواد رسانا در کانکتور های بین پین های اتصال به سیم از دیگر مواردی است که سبب اتصال کوتاه می شود. خرابی و پارگی در کابل ها نیز سبب اتصال کوتاه می شود.

اعلام اخطار کراس شدن سیم ها مربوط به عدم اتصال صحیح سیم به کانکتور است و گاه نیز استاندارد 568B به درستی اعمال نشده است.

میزان مقاومت کابل ها از موارد مهمی است که توسط تست فلوک بررسی می شود به طوری که اگر مجموع میزان مقاومت زوج سیم در بخش آخر کابل به شکل لوپ اجرا شود با اخطار Dc loop Resistance روبرو خواهیم بود. در تست فلوک نیاز است که سلامت اتصالات بررسی شود و اگر میزان مقاومت اضافی زیادی وجود داشته باشد می بایست تنظیمات لازم اجرا شود.

 

هوشمندانه انتخاب کنید!

شرکت رسا صنعت آپادانا (ایران پسیو) در تولید پچ پنل فیبر نوری از بهترین تست فلوک استفاده کرده است؛ به طوری که همه محصولات این شرکت رتبه خوبی در تسترهای فلوک کسب کرده اند. رسا صنعت آپادانا در تولید پچ کورد بهترین مواد اولیه را مورد استفاده قرار داده است. در خرید پچ کورد فیبر نوری باید به اطلاعاتی که از تستر فلوک به دست می آید دقت کنید. شما می توانید محصولاتی خریداری کنید که رتبه خوبی در کیفیت دارند و تضمین شده هستند. ایران پسیو محصولات خود را تضمین می کند. 

 

1 پاسخ

تعقیب

  1. […] که برای سنجش کیفیت کابل در نظر گرفته می شود استفاده از تستر فلوک است. کابل هایی که از نظر پوشش ضعیف هستند برای محیط های […]

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.