تفاوت کابل شبکه و فیبر نوری-شاخص
رای دهید post

وقتی هنوز تفاوت بین کابل شبکه و کابل فیبر نوری را نمی دانید احتمالاً تعریف درستی از آنها در ذهن شما وجود ندارد. پس بهتر است در ابتدا تعریف درستی از ویژگی های کابل شبکه و کابل فیبر نوری در ذهنمان وجود داشته باشد.

 

کابل شبکه چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

وقتی صحبت از کابل شبکه است یعنی کابلی که برای ایجاد شبکه محلی استفاده می شود. پس در بررسی کابل شبکه، کابلی که از جنس مس است، مدنظر خواهد بود و منظور از شبکه محلی همان LAN است. پس اگر جایی به جای کابل شبکه از کلمه کابل LAN استفاده شد، تعجب نکنید. کابل شبکه به صورت 4 جفت سیم به هم تابیده هستند که به سادگی با چشم هم قابل تشخیص بوده و دو جفت از این سیم مخصوص ارسال داده و دو جفت دیگر برای دریافت داده خواهد بود. برای انتقال درست داده ها در کابل شبکه از سیگنال های الکترونیکی استفاده می شود.

اینکه تصور کنید کابل شبکه از کابل فیبرنوری سرعت کمتری دارد امروزه صدق نمی کند و مربوط به سری های قدیمی و اولیه از کابل مخصوص شبکه است. معمولاً کابل CAT 5e و همینطور کابل CAT6 دو مورد مشهور از کابل شبکه هستند که سرعت انتقال بالایی را اعلام کرده اند.

در دنیای امروزه سرعت در انتقال داده حرف اول را می زند و کابل مخصوص شبکه توانسته در برخی از مدل های خود سرعتی برابر با 100 مگابیت بر ثانیه و در برخی دیگر از مدل های خود تا 1000 مگابیت بر ثانیه را پوشش دهد. وقتی داده از یک سیستم به سیستم دیگر برود، یعنی سیستم ها با هم شبکه شده اند و در این راستا نیاز به کابل مخصوص شبکه است.

کابل شبکه

 

کابل فیبر نوری چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

در مورد کابل شبکه صحبت کردیم و تا حدودی متوجه ساختار و کاربرد و ویژگی های آن شدیم. در مورد کابل فیبر نوری شرایط متفاوت است. در واقع ایده جدید و نوینی در تولید این سبک از کابل وجود داشته است. در این کابل ها به جای اینکه از جریان الکتریکی استفاده شود از نور برای انتقال داده استفاده می شود. حتماً متوجه شدید که مهمترین تفاوت بین کابل مخصوص شبکه و کابل فیبر نوری استفاده نور به جای جریان الکتریکی در کابل فیبر نوری است.

اگر به شکل ظاهری کابل فیبرنوری بپردازیم، ظاهری دقیقاً مثل رشته های شیشه ای دارد که وظیفه دارند داده ها را منتقل سازند. این انتقال از طریق این رشته ها و با نور صورت می گیرد. البته رشته ها به قدری نازک هستند که شاید از موی انسان نیز باریک تر باشند.

کابل فیبر نوری از نظر قیمت متفاوت از کابل شبکه است و در سبک های چند حالته و یک حالته عرضه می شود. کابل فیبر نوری تک حالته از نور لیزر برای انتقال داده استفاده می کند و در مدل چند حالته شرایط کار فرق می کند و البته که برعکس تصور همه ما، مدل تک حالته قیمت بالاتری به نسبت مدل های دیگر دارد.

کابل فیبر نوری

 

تفاوت کابل شبکه و کابل فیبر نوری در یک نگاه

حال که به تعریف هر یک از کابل مخصوص شبکه و کابل فیبر نوری پرداختیم وقت آن رسیده تا تفاوت این دو کابل را از چندین زاویه بررسی کنیم تا دقیق تر بدانیم موضوع از چه قرار است:

 

  • مقاومت در برابر تداخل الکتریکی

به هر حال هر آنچه که با نور و جریان الکتریکی سر و کار دارد درگیر تداخل است. موضوعی که بارها توسط سایت ایران پسیو اعلام شده، بررسی آسیب پذیری کابل مخصوص شبکه و کابل فیبر نوری است. حتماً برای شما هم پیش آمده که شاهد اغتشاش بیرونی از یک منبع خارجی روی مدار باشید که به طبع گاه خسارت زیادی به همراه دارد و باید فکری به حال آن کرد.

البته به زبانی ساده تر منظور ما همان نویز است یک سری نویزهای الکترومغناطیسی که اگر به موقع شناسایی نشوند احتمال خسارت و خطرات زیادی خواهند داشت. مزیت کابل فیبر نوری به نسبت کابل مخصوص شبکه عدم آسیب پذیری آن در برابر همین نویزها یا تداخلات است.

در واقع در کابل فیبر نوری خبری از انتقال داده توسط جریان الکتریکی نیست و جایی که جریان الکتریکی نباشد خبری از تداخل و نویز الکتریکی نخواهد بود. معمولاً کابل فیبر نوری برای مکان هایی که تحت برق فشار قوی هستند و یا درگیر حملات صاعقه ای هستند گزینه خوبی محسوب می شود.

 

  • تفاوت در پهنای باند

همیشه یک نکته جالب را در ذهن خود داشته باشید که وقتی صحبت از پهنای باند است باید به یک لوله آب فکر کنید که هرچه قطر بیشتری داشته باشد قابلیت انتقال آب آن بیشتر خواهد بود یعنی با پهنای باند بیشتر اطلاعات انتقال یافته در لحظه نیز بیشتر است. پهنای باند کابل فیبر نوری به نسبت کابل شبکه بیشتر است.

کابل شبکه و فیبر نوری

 

  • مقایسه سرعت کابل شبکه و کابل فیبر نوری

مقایسه ای که ایران پسیو بر روی تجهیزات پسیو شبکه به خصوص انواع کابل شبکه و کابل فیبر نوری در جهت سرعت انجام داده است، بسیار جالب است.

در حالت معمولی سرعت کابل شبکه به نسبت فیبر نوری کمتر است اما برخی از سبک های کابل مخصوص شبکه سرعت عجیبی از خود نشان داده اند، مثلاً کابل CAT6 توانسته سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه را پوشش دهد و به واسطه سرعت بالای خود برای مسافت های طولانی انتخاب کاملاً هوشمندانه ای محسوب می شود پس این تصور که سرعت کابل شبکه همیشه از فیبر نوری کمتر است را فراموش کنید چون بر اساس نوع کابل شرایط فرق می کند.

بررسی سرعت کابل فیبر نوری و شبکه

 

  • بررسی هزینه ها

بررسی هزینه ها در همه شرایط مهم است. در مورد تفاوت کابل شبکه و کابل فیبر نوری به موضوع هزینه ها رسیدیم و نتایج جالبی ایجاد شد.

فرض کنید اگر شما بخواهید شبکه ای در یک اداره نسبتاً متوسط ایجاد نمایید قطعاً کابل شبکه گزینه مقرون به صرفه تری است. اما اگر مسافت بالاتر و طولانی تری مدنظر باشد شرایط فرق می کند و باید از کابل فیبر نوری استفاده کرد. حتماً می پرسید چرا؟

اگر خاطرتان باشد در ابتدای مقاله گفتیم که کابل مخصوص شبکه از جنس مس است و مس بسیار گران است پس اگر فضای بزرگ و مسافت طولانی مدنظر باشد عملاً استفاده از کابل مخصوص شبکه توجیه اقتصادی ندارد!

البته اصلاً منظور ما این نیست که کابل فیبر نوری ارزان است، در استفاده از این مدل کابل نیاز به یک سری تجهیزات اضافی دارید و البته که تجهیزات باید کاملاً با شرایط پروژه سازگار باشد تا استفاده شود مثلاً نیاز به کارت شبکه اترنت دارید و این مورد خود هزینه بر است.

حال سوال اینجاست که اگر کابل فیبر نوری نسبت به کابل شبکه ارزانتر است پس چرا برای یک محیط محدود و کوچک مناسب نیست؟ به زبانی ساده قیمت کابل فیبر نوری ارزان است اما تجهیزاتی که باید در کنار آن خریداری شود سبب افزایش هزینه می شود پس بهتر است در ابتدا بررسی کنید که پروژه شما چقدر بزرگ است و  آیا ارزش هزینه های اضافی را دارد یا خیر.

 

تفاوت امنیت کابل شبکه و کابل فیبر نوری در چیست؟

موضوع امنیت این روزها بسیار مهم است. حملات سایبری روز به روز بیشتر می شوند و دسترسی به اطلاعات برای برخی از هکرها از آب خوردن هم آسانتر است. ضریب امنیت کابل شبکه و کابل فیبر نوری از موضوعاتی است که ایران پسیو به آن پرداخته است. امنیت کابل فیبر نوری به نسبت کابل شبکه بیشتر است. در واقع ساختار کابل شبکه به صورتی است که شما به سادگی می توانید اطلاعات را رهگیری کنید و این موضوع برای هکرها خیلی ساده تر از تصور ما صورت می گیرد. در صورتی که چنین جریانی برای کابل فیبر نوری مطرح نیست!

امنیت کابل فیبر نوری

 

کدام یک وزن کمتری دارند؟

شاید پارامتر وزن به نسبت سایر موارد چندان مهم نباشد اما از آنجایی که سعی کردیم تفاوت ها را به طور کامل بیان کنیم باید بگوییم که وزن کابل فیبر نوری به نسبت کابل شبکه کمتر است چون رشته های شیشه ای بسیار نازک و باریک هستند و به طور کلی وزن کمتری به نسبت کابل مسی دارند.

 

کلام آخر

در یک بررسی کلی مشخص شد که کابل فیبر نوری به نسبت کابل شبکه قابل قبول تر است اما نه برای پروژه های کوچک! هنوز هم در خانه یا ادارات کوچک، کابل شبکه حرف اول را می زند. یکی از موضوعاتی که جا دارد در پایان این مقاله قرار بگیرد مصرف انرژی این دو کابل است. فیبر نوری مصرف انرژی کمتری به نسبت کابل شبکه دارد و این موضوع باعث می شود که تبادل اطلاعات در فاصله زیاد به خوبی صورت بگیرد و در نهایت اتلاف انرژی دیده نشود.

شما می بایست بر اساس موقعیت پروژه خود اقدام به انتخاب کابل مورد نظر کنید. قیمت کابل شبکه و کابل فیبر نوری متفاوت است مثلاً کابل شبکه تست پاس به نسبت کابل شبکه بدون تست قیمت متفاوتی دارد. کابل لگراند به دلیل ساختار ویژه ای که دارد کمی افزایش قیمت را می پذیرد این در حالی است که قیمت پچ کورد شبکه به نسبت کابل فرق می کند. شما می توانید با مشاوران فروش ایران پسیو ارتباط بگیرید و بهترین انتخاب را داشته باشید البته که قیمت کابل CAT6 utp و همینطور کابل cat6 sftp به نسبت قبل با تغییراتی همراه است که با یک ارتباط ساده همه مشکلات برای شما حل می شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.