2/5 - (1 امتیاز)

کابل کشی شبکه مراحل خاص خود را دارد و بخشی از پسیو کاری محسوب می شود. نصب درست تجهیزات غیرفعال شبکه به کیفیت بیشتر شبکه و پایداری سرعت و پهنای باند کمک زیادی می کند. رعایت استاندارد برای کابل کشی شبکه  سبب می شود تا عیب یابی در سریع ترین زمان ممکن صورت بگیرد و جلوی خطرات احتمالی گرفته شود. مراحل کابل کشی شبکه و نکات مهم در این زمینه را به صورت مرحله ای بررسی می کنیم.

 

تعیین نقشه استاندارد

اولین و مهمترین بخش برای کابل کشی شبکه، تعیین نقشه است. باید مشخص شود که شبکه دقیقاً قرار است در چه محلی راه اندازی شود. بدون تهیه نقشه، کابل کشی شبکه نتیجه درستی نخواهد داشت. برای تعیین نقشه در ابتدا باید مسیر کابل ها را مشخص کنیم تا محل قرار گیری کابل ها بدون خطر باشد. نیاز به داشتن همه نودها بوده تا کسانی که مسئول کابل کشی شبکه هستند، بتوانند شماره گذاری دقیقی روی پریز و پچ پنل ها داشته باشند.

نقشه سبب می شود که رک ها، سوئیچ ها و همه ابزارهایی که نیاز به نصب دارند با هارمونی دقیق و درستی اجرا شوند و این کار از مشکلات آتی جلوگیری می کند. شما هرچقدر هم که راننده ماهر و با تجربه ای باشید، بدون داشتن نقشه مسیر نمی توانید به مقصد برسید. این موضوع دقیقاً در فرآیند کابل کشی شبکه نیز صدق می کند.

 

انتخاب هوشمندانه مسیر کابل کشی شبکه

فاکتورهای مهمی برای انتخاب مسیر کابل کشی شبکه در نظر گرفته می شود. اولین فاکتور، حداقل فاصله از رک است که می بایست رعایت شود. در کابل کشی شبکه شرایط به این شکل نیست که فکر کنید از هر مسیری می توانید کابل ها را عبور دهید چون پروسه ای حساس و خطرناک است.  فاکتور دوم این است که کابل نباید از کنار تجهیزات برقی عبور نماید چون سبب بروز حادثه شده و نویز زیادی ایجاد می کند.

مسیر بر اساس موانع موجود در محیط مشخص می شود. انتخاب مسیر درست و هوشمندانه سبب زیبایی بیشتر کار شده و در نهایت کار را به شکل ایمن اجرا می کند. در صورتی که کابل کشی شبکه برای محیط های اداری صورت بگیرد، نیاز به نظم و ظاهر اجرایی شکیل تر است. اگر در انتخاب مسیر برای کابل کشی شبکه دقت نشود، نویز زیادی ایجاد شده و این نویز سبب اختلال در انتقال اطلاعات می شود.

کابل های برق در همه ساختمان ها وجود دارند و اصلی ترین عامل ایجاد نویز هستند بنابراین پیشنهاد می شود که فاصله بین کابل برق و تجهیزات مشابه آن با کابل شبکه 30 سانتی متر ارزیابی شود. در محیطی که فضا محدود است و نمی توان فاصله مناسب را اجرا کرد می بایست از کابل های روکش دار استفاده شود تا نویز ها از بین بروند.

کابل کشی شبکه

 

چه کابلی انتخاب کنیم؟

نوع کابل و برند آن دو موضوع مهم برای کابل کشی شبکه محسوب می شود. به هیچ عنوان زیر بار خرید کابل های تقلبی نروید، این کابل ها از نظر مواد اولیه و ساختار داخلی بسیار بی کیفیت هستند و در نهایت سبب هزینه های دوباره برای شما می شود چون احتمالاً درگیر قطعی ارتباط و افت سرعت خواهید شد.

کابل های شبکه اروپایی و آمریکایی بهترین انتخاب محسوب شده و به صورت درجه یک طراحی شده اند. کابل های شبکه ایرانی دارای کیفیت متوسط هستند و در صورتی که حساسیت محیط زیاد نباشد بهترین گزینه محسوب می شوند و در نهایت کابل های فیک و کپی وجود دارند که اغلب محصول چین هستند و هرگز ارزش کابل کشی را نخواهند داشت.

موضوع بعدی در مورد نوع کابل است. کابل های شبکه از نظر سرعت و روکشی که برای آنها در نظر گرفته می شود متفاوت هستند. مثلاً کابل های مسی برای سیم کشی های کوتاه داخل رکت گزینه خوبی محسوب می شود و هرچه مقدار مس به کار رفته در کابل بیشتر باشد به معنی قدرت بیشتر کابل در پهنای باند است.

از سوی دیگر کابل های فیبر نوری وجود دارد که از شیشه ساخته شده است و به واسطه امواج نوری کار می کنند. این مدل از کابل ها برای کابل کشی شبکه بین ساختمانی که نیاز به میزان سرعت بالایی است، مورد استفاده قرار می گیرد. کابل کشی شبکه برای بیمارستان ها، فرودگاه ها و بانک ها توسط کابل های فیبر نوری صورت می گیرد چون حجم و سرعت فوق العاده ای دارد. مدل های دیگری از کابل های شبکه وجود دارد که به صورت زوج های بهم تابیده هستند که بسته به شرایط محیطی استفاده می شوند.

در انتخاب برند پیشنهاد ایران پسیو به شما این است که همه تجهیزات مربوط به کابل کشی شبکه یک ساختمان را از یک برند مشخص خریداری کنید به این ترتیب مشکلی از بابت هماهنگی بین ابزارها نخواهید داشت. راه حلی که برای سنجش کیفیت کابل در نظر گرفته می شود استفاده از تستر فلوک است. کابل هایی که از نظر پوشش ضعیف هستند برای محیط های نویز پذیر مناسب نخواهند بود.

در انتخاب کابل باید به طول مجاز آن دقت شود. معمولاً طول مجاز در کابل کشی شبکه 90 متر اعلام شده است و بهتر است که بیشتر از این مقدار نباشد.

نوع کابل کشی

 

دقت به بستر کابل کشی شبکه

بستر کابل کشی شبکه موضوع بسیار مهم و تخصصی محسوب می شود. دقت کنید که کابل ها باید به شکلی اجرا شوند که در معرض دید نباشند و همینطور در دسترس قرار نگیرند. وقتی کابل در دید قرار می گیرد احتمال آسیب رسیدن به آن بسیار زیاد است. منظور ما از بستر کابل کشی شبکه، فضایی است که کابل قرار است از آن عبور داده شود و به نوعی خانه ابدی کابل محسوب می شود.

مثلاً یک سری لوله های فلکسی و فلزی وجود دارد که برای کابل کشی شبکه بستر مناسبی هستند. ترانک ها و داکت ها از دیگر بستر های مهم برای کابل کشی شبکه بوده و همینطور سینی های پلاستیکی و فلزی نیز وجود دارد که زیرساز خوبی برای قرار گیری کابل ها محسوب می شود.

اگر هدف شما کابل کشی شبکه برای دیوارهای داخل اتاق است نیاز به ترانک و داکت به عنوان بستر خواهید داشت. معمولاً ترانک ها برای سقف و کف انتخاب خوبی نیستند در این حالت باید از لوله یا سینی های مخصوص کابل کشی استفاده نمایید.

نکته مهم! اگر نیاز به اجرای کابل برق و شبکه در یک ترانک است حتماً باید از جداسازهای استاندارد استفاده شود در صورت سهل انگاری در این زمینه خطرات زیادی ایجاد می شود.

بستر کابل کشی شبکه

 

فرآیند نصب کابل ها

سه فاکتور مهم باید در نصب و کابل کشی شبکه دقت شود. مورد اول رعایت زاویه 90 درجه است. در واقع شما مجاز به نصب کابل در زاویه بیش از 90 درجه نیستید. فاکتور بعدی جلوگیری از له شدگی کابل بوده و در نهایت باید دقت کنید که هیچ قسمت از کابل دچار پارگی نشده باشد. نتیجه گیری در مورد این سه فاکتور مشخص می کند که کابل کشی شبکه نباید به صورتی باشد که کابل ها تحت فشار و ضربه قرار بگیرند یعنی کابل باید بتواند حرکت آزادانه ای داشته باشد. در صورتی که افت سرعت احساس کردید باید به فشاری که به کابل ها وارد می شود بیشتر دقت نمایید.

برای نصب بهتر کابل ها نیاز به برچسب گذاری یا لیبل است. برچسب گذاری معمولاً در ابتدا و انتهای همه کابل های شبکه صورت می گیرد و از نمراتور مخصوص برای این کار استفاده می شود. این لیبل ها باعث می شوند که پیدا کردن یک کابل مشخص به سادگی صورت بگیرد و زمانی که کابلی دچار مشکل شد، رفع مشکل در سریع ترین زمان ممکن باشد. شماره گذاری کابل ها توسط لیبل شیشه ای یا پرینت لیبل صورت می گیرد. فرمت خاصی برای لیبل گذاری کابل ها در نظر گرفته می شود، مثلاً می توان شماره پورت پچ پنل و یا نود و همینطور شماره اتاق را در نظر گرفت.

لیبل گذاری کابل

 

اهمیت کابل کشی شبکه

کابل کشی شبکه از اهمیت بالایی برخوردار است به طوری که هم به کیفیت بیشتر شبکه کمک می کند و هم سبب افزایش عمر شبکه می شود. برای کابل کشی شبکه نیاز است که استانداردهای لازم رعایت شود تا در صورت بروز هر نوع عیب، عملیات عیب یابی در زمان سریع و مطمئن صورت بگیرد.

کابل کشی شبکه یعنی نودها کاربر، تجهیزات شبکه و همینطور سوئیچ ها در موقعیت درست خود در شبکه قرار بگیرند. هرچه کابل کشی شبکه بهتر صورت بگیرد شبکه در وضعیت پایدارتری قرار می گیرد. قوانینی که برای کابل کشی شبکه باید رعایت شود تاثیر مستقیمی روی سرعت ارتباط و طول عمر شبکه می گذارد. کابل کشی شبکه باید توسط افرادی صورت بگیرد که از تخصص بالایی برخوردار هستند.

در صورتی که از متخصصین انفورماتیک با تجربه بالا شرکت ایران پسیو برای کابل کشی شبکه استفاده شود در ابتدا تعیین نقشه با بهترین کیفیت صورت می گیرد به طوری که همه جوانب در تهیه نقشه سنجیده می شود تا مسیر استاندارد کابل کشی مشخص شود. انتخاب بهترین مسیر در کابل کشی شبکه یک اصل مهم است و فقط گروهی می توانند آن را تشخیص دهند که در این زمینه تحصیل و تجربه کافی دارند.

هر نوع سهل انگاری در مورد کابل کشی شبکه سبب می شود تا خسارت زیادی در بستر شبکه ایجاد شود و هزینه های اضافی به همراه داشته باشد. بهتر است کار به صورت کاملاً هوشمندانه صورت بگیرد.

کابل شبکه

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.